Η σκληρή στάση του Τσίπρα φέρνει βιώσιμη λύση και αναδιάρθρωση του χρέους

tsipras122bannerΡαγδαίες εξελίξεις μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ στους Ευρωπαίους ηγέτες για λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας πριν εκπνεύσει το τέλος του προγράμματος. Ο Ομπάμα με διπλωματικό τρόπο κατέστησε την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ υπεύθυνη για μία χρεοκοπία της Ελλάδας και ταυτόχρονα δια του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών, Τζακ Λιου πήρε τη συγκατάθεση του Τσίπρα για συμφωνία βιώσιμη και την αναδιάρθρωση του χρέους.Η σημερινή νύχτα θα κρατήσει ξάγρυπνες τις Ελληνικές Αρχές και τους Ευρωπαίους ηγέτες για την επίτευξη συμφωνίας με ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής του δημοψηφίσματος. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιμένει για το δημοψήφισμα και αν τελικά γίνει την Κυριακή, η Κυβέρνηση θα υποστηρίξει τη συμφωνία που θα έχει επιτευχθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης στην αμερικανική παρέμβαση ήταν ότι εάν επιτευχθεί βιώσιμη λύση και ανδιάρθρωση του χρέους είναι καλύτερα να γίνει το δημοψήφισμα για να δεσμευτεί ο ελληνικός λαός για την εφαρμογή της συμφωνίας.
Ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου συνομίλησε αρκετές φορές με τη Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και της μετέφερε την επιθυμία του προέδρου Ομπάμα να βρεθεί οπωσδήποτε λύση στο ελληνικό ζήτημα. Λέγεται, μεταξύ άλλων, ότι είπε "δεν θα επιτρέψουμε μία οικονομική αναστάτωση στην Ευρωζώνη και τη χρεοκοπία της Ελλάδας".
Οι πληροφορίες που σας μεταφέρουμε προέρχονται από πηγές μας σε Αμερική, Ευρώπη αλλά και Ελλάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του