ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ… ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!




Το… δρεπάνι στις συντάξεις οδηγεί σε πρόωρες κάλπες
Μπορεί η εξάντληση της θητείας της κυβέρνησης να είναι ο πρωταρχικός στόχος του Αλέξη Τσίπρα, όπως υποστήριξε πριν μερικά 24ωρα και στο Ζάππειο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στο Μαξίμου δεν σκέφτονται εναλλακτικά σενάρια ως προς τον χρόνο των εκλογών.Οι εξαγγελίες –της γραβάτας- στο Ζάππειο περί βιωσιμότητας του χρέους, έχει ανοίξει την όρεξη των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ για προσφυγή στις κάλπες. Ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην Κοινοβουλευτική του ομάδα, ότι μπορούν να επισκέπτονται τις περιφέρειες τους, χωρίς να «φοβούνται», αφού πλέον είναι σε θέση να ανακοινώσει ευνοϊκά μέτρα, κυρίως για τη μεσαία και χαμηλή τάξη.

Τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις τις υπολογίζει για τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα από το βήμα της ΔΕΘ. Ένα μήνα μετά, αναφέρουν πληροφορίες θα ανακοινώσει τις εκλογές. Μάλιστα, ο ίδιος και το επιτελείο του, υπολογίζουν να έχουν κατευναστεί και οι αντιδράσεις για την απόφαση των Πρεσπών.

Το σενάριο για εκλογές τον Οκτώβριο φαντάζει και το πιο πιθανό, δεδομένου ότι από αρχές του 2019, ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να εξαργυρώσει μία ακόμη επιταγή των δανειστών. Αυτή της μείωσης των συντάξεων, η οποία θα είναι… δραματική.

Έρχεται… δρεπάνι στις συντάξεις

Το πρώτο και μεγαλύτερο ψαλίδι αφορά στους νέους συνταξιούχους που αποχώρησαν με αίτηση από 13/5/2016 και μετά.

Ο νόμος 4387 βγάζει μικρότερη σύνταξη και αναφέρει ότι αν η μείωση σε σχέση με τη σύνταξη που θα έπαιρναν με το παλιό καθεστώς είναι άνω του 20%, τότε χαρίζεται στους συνταξιούχους ένα ποσό ώστε η μείωση να είναι μικρότερη. Αυτό το ποσό καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά, αλλά εξαλείφεται πλήρως την 1/1/2019 και η μείωση επιστρέφει στο αρχικό της ποσοστό ακόμη και αν είναι 20%, 25% ή 30%.

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πάνω από 100.000 συνταξιούχοι που υπέβαλαν αίτηση από 13/5/2016 και μετά.

Οι μειώσεις έχουν προσωρινή προστασία λόγω προσωπικής διαφοράς, αλλά η προστασία καταργείται από τη σύνταξη του Ιανουαρίου 2019, που θα πάρουν τον Δεκέμβριο του 2018.

Δεν ισχύει στους νέους συνταξιούχους το πλαφόν μείωσης σύνταξης ως 18%, αλλά η περικοπή επιβάλλεται ολόκληρη γιατί η προσωπική διαφορά φεύγει τελείως από την πρώτη σύνταξη του 2019.

Σε δημοσίους υπαλλήλους με 35ετία και κυρίως σε ενστόλους οι πραγματικές μειώσεις του 2019 φτάνουν ως το 30,8%.

Το δεύτερο ψαλίδι αφορά στις συντάξεις όσων αποχώρησαν μέχρι 12/5/2016 από το Δημόσιο. Τα ποσά επανυπολογίζονται με βάση τις αποδοχές που χρησιμοποιήθηκαν για την αρχική σύνταξη.

Ο επανυπολογισμός θα χωρίσει τη νέα σύνταξη σε εθνική (345 ως 384 ευρώ) και σε ανταποδοτική, βάσει ετών ασφάλισης και αποδοχών. Η ανταποδοτική θα υπολογιστεί με χαμηλούς συντελεστές (ποσοστά αναπλήρωσης του μισθού).

Η μείωση που θα προκύψει σε σχέση με την παλιά σύνταξη μπορεί να είναι 20%, ή και 35%, όμως ο νόμος προβλέπει ότι η περικοπή θα έχει πλαφόν και δεν θα ξεπερνά το 18% της σύνταξης.

Τις μειώσεις γλιτώνει περίπου το 12% των συνταξιούχων που παίρνουν ήδη πολύ χαμηλές συντάξεις.

Χ.Δ.Ρ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του