«Αγρίεψε» ο Κυριάκος: Διέγραψε από τη ΝΔ τον Κ. Μίχαλο γιατί χαρακτήρισε «καλή» τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια

«Αγρίεψε» ο Κυριάκος: Διέγραψε από τη ΝΔ τον Κ. Μίχαλο γιατί χαρακτήρισε «καλή» τη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια

Προβλήματα και στη ΝΔ απο τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Όπως έγινε γνωστό πριν απο λίγο η ΝΔ διέγραψε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ εξαιτίας θέσεών του γύρω απο τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Εκτός Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος έπειτα από συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η "σταγόνα" που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας με τα Σκόπια, ενώ από την Πειραιώς τον κατηγορούν ότι υπηρετεί προσωπική ατζέντα.

"Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος", ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΑ.

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα.

Εκτός όμως από το θέμα των Σκοπίων η ΝΔ προχώρησε στην απόφαση για τη διαγραφή του και από θέσεις που είχε εκφράσει για το τελευταίο Eurogroup, για το όποιο είχε εκφραστεί θετικά, χαρακτηρίζοντάς το ως "ιστορική συμφωνία". .

Πιο συγκεκριμένα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup ο κ.Μίχαλος είχε δηλώσει:

«Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο.

Όπως όμως, άλλωστε, σε κάθε διαπραγμάτευση, η συμφωνία από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να είναι πιο γενναιόδωρα, προκειμένου τα δισ. ευρώ που θα δοθούν στους πιστωτές μας να κατευθύνονταν σε παραγωγικές επενδύσεις και να ενίσχυαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η καταβολή της δόσης των 15 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί ως αποθεματικό για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε δημοσιονομικών έκτακτων προβλημάτων δημιουργηθούν, δε θα πρέπει να σπαταληθούν αλλά να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περιπτώσεις αδυναμίας της Ελλάδας να βγει στις αγορές που θα αφορούν εξωγενείς και μόνο παράγοντες, όπως κάποιες κρίσεις σε Ιταλία, Ισπανία κλπ.

Σε καμία περίπτωση εμείς, ως χώρα δε θα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στις αγορές να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας προκειμένου να πετύχουμε στο διηνεκές, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας, χαμηλά επιτόκια δανεισμού.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αφήσει πίσω της τα σκληρά προηγούμενα χρόνια και οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας θα πρέπει να κάνουν πράξη τη συναίνεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία και να συμφωνήσουν στα αυτονόητα για να περάσουμε από την κρίση στη σταθερότητα και μετέπειτα στην ανάπτυξη.

Οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ήδη έχουν κάνει πράξη τα προαναφερόμενα και εργοδότες και εργαζόμενοι, με πολύ μεγάλη ωριμότητα σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές, απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούμε πάντα να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του