Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Δύο στελέχη της ΝΔ στους συλληφθέντες του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων
Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ προχώρησε σε συλλήψεις είκοσι τριών ατόμων στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων. Ανάμεσα στου συλληφθέντες βρίσκονται και δύο πολιτικά πρόσωπα, στελέχη της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για προβεβλημένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένας εκ των οποίων είναι πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, εκλεγμένος με τη ΝΔ, ενώ ο άλλος στέλεχος της ΝΔ, πρώην αντιδήμαρχος, και νυν πρόεδρος σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί είκοσι τρία άτομα, μέλη του μεγάλου κυκλώματος που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, έπειτα από εκτεταμένη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 7 δικηγόροι, 5 δημόσιοι υπάλληλοι - στελέχη της περιφέρειας καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου. Συνελήφθησαν επίσης και 2 Αιγύπτιοι πλαστογράφοι, οι οποίοι χορηγούσαν έγγραφα σε αλλοδαπούς.

Μάλιστα, ο σύζυγος μίας εκ των δικηγόρων που συνελήφθησαν είναι μέλος της φρουράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη.

Η δραστηριότητα του κυκλώματος ήταν να μεταφέρει αλλοδαπούς από την Αθήνα στις «φιλικές» πόλεις και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται, και με την «συνεργασία» των συλληφθέντων στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπέβαλλαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν ως γνήσια και λάμβαναν τις ελληνοποιήσεις χωρίς να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκονται και άλλα στελέχη της περιφέρειας, που έχουν σχέση με τον χώρο της ΝΔ.

Εκτός από το Μεσολόγγι και την Αθήνα, η επιχείρηση της ΕΛΑΣ επεκτάθηκε και σε Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη, με το κύκλωμα να έχει επιχειρήσει πρόσβαση και σε άλλες πόλεις όπως η Πρέβεζα, το Καρπενήσι και η Καστοριά.

Πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση από τον Μάρτιο με την εξάρθρωση κυκλωμάτων όπου συμμετείχαν από δημόσιοι υπάλληλοι, μέχρι αστυνομικοί.

Η πρώτη επιχείρηση αφορούσε παράνομες εξόδους από το Ελευθέριος Βενιζέλος και οδήγησε στη σύλληψη 12 ατόμων, ενώ η δεύτερη πλαστά διπλώματα και οδήγησε στη σύλληψη 15 ατόμων, με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χαράλαμπο Λακαφώση να έχει συντάξει ογκωδέστατη δικογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: