Οι εργαζόμενοι της χημικής βιομηχανίας Βοιωτίας για την 1η Μάη


Βρισκόμαστε καταμεσής σε μια δίνη βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την Ε.Ε και το ΔΝΤ για να εξασφαλίσουν και να αυξήσουΡν τα κέρδη της πλουτοκρατίας- βιομήχανους, εφοπλιστές,τραπεζίτες. Πλούτος που βγήκε με τον..... ιδρώτα και το αίμα μας, συγκεντρώθηκε από τα παράσιτα, τους βιομήχανους, και φυγαδεύτηκε στο εξωτερικό πιστεύοντας ότι εκεί είναι “σίγουρα” και εξασφαλισμένα. Είναι γελασμένοι όμως. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες έχουν πλέον καταλάβει σε ποιον ανήκει αυτός ο πλούτος. Ανήκει σε αυτούς που τον παρήγαγαν. Ανήκει στους εργάτες.!!!
Χρέος μας είναι, όχι μόνο να αντισταθούμε στη λαίλαπα των μέτρων που παίρνονται ενάντιά μας από τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας, αλλά και να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέβουν και μας ανήκουν. Η απάντησή μας πρέπει να είναι: ΕΝΟΤΗΤΑ στα ταξικά συνδικάτα που δεν συμβιβάζονται με τους εργοδότες. ΑΓΩΝΑΣ για να γίνουμε εμείς αυτοί που θα ωφελούνται από το προϊόν της δουλειάς μας και όχι τα παράσιτα που ζουν από τον ιδρώτα μας. Η φετινή ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ μπορεί και πρέπει να γίνει αφετηρία συσπείρωσης- οργάνωσης στα σωματεία και αγώνα χωρίς δισταγμό απέναντι στην εργοδοσία και τους πολιτικούς της εκφραστές που υλοποιούν τη στρατηγική του κεφαλαίου και κατακλέβει τον κόπο μας.
Στις σημερινές συνθήκες όπου με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και του μορφωτικού επιπέδου των εργαζομένων θα πρέπει όχι μόνο να ζούμε καλύτερα με λιγότερη δουλειά, με καλύτερες αμοιβές, με περισσότερο ελεύθερο χρόνο για μας και τα παιδιά μας αλλά και να είχαμε εξασφαλισμένη τη δουλειά, το σπίτι, τη περίθαλψη, τη παιδεία. Θα ‘πρεπε να ζούμε ανθρώπινα. Αυτό θα ήταν πρόοδος. Αντί γι’ αυτό , ανεργία, μισθοί πείνας, σπίτια χρεωμένα στις τράπεζες που δε μπορούμε να τα ξεπληρώσουμε, ούτε να τα ζεστάνουμε το χειμώνα, νοσοκομεία φαντάσματα χωρίς προσωπικό και υλικό, σχολεία χωρίς βιβλία και δασκάλους. Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει. Το μέλλον μας δε μπορεί να εξασφαλιστεί από τις κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας.
Μόνο η εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της (μικροαγρότες- αυτοαπασχολούμενοι- φοιτητές και σπουδαστές) που θα έχει για σκοπό της να υπηρετεί τον εργαζόμενο και όχι τα αφεντικά. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει πλούτος παραγώμενος για τους κηφήνες. Η ταξική πάλη αποτελεί τον μοχλό κίνησης της ιστορίας για την πρόοδο της κοινωνίας. Για να επιτελέσει η εργατική τάξη τον ιστορικό- κοινωνικό της ρόλο, να βάλει τέρμα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Κανένας φόβος, καμιά ολιγωρία. Αυτοί να μας φοβούνται. Και μας φοβούνται. Νόμος να γίνει το δίκιο του εργάτη.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΘΗΒΑ : ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ 11:00 π.μ
ΧΑΛΚΙΔΑ : ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 11:00 π.μ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ: KENTΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 11:00 π.μ.
ΑΘΗΝΑ : ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 10:00 π.μ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΘΗΒΑ “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6944743524


 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του