Έρχεται «πολιτικός σεισμός στην Ελλάδα» λένε τα ξένα ΜΜΕ!


Τις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα έχουν στο επίκεντρό τους τα διεθνή ΜΜΕ. Βλέποντας τον δικομματισμό να είναι στα ιστορικά χαμηλά του, έχουν ρίξει το ενδιαφέρον τους πάνω στα ανερχόμενα κόμματα, που «απειλούν» το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

«Λίγα 24ωρα πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις για έναν πολιτικό σεισμό», γράφει η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που διαδέχονταν το ένα το άλλο στην εξουσία από την μεταπολίτευση είχαν τον Οκτώβριο του 2009 τη στήριξη του 80% των ψηφοφόρων. Σήμερα μόλις το 35% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα τα ψηφίσει στις εκλογές της Κυριακής», γράφει ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου αλλά και στον Φώτη Κουβέλη αναφέρεται η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Πολιτικά ο οικονομολόγος Πάνος Καμμένος και ο δικηγόρος Φώτης Κουβέλης δεν έχουν πολλά κοινά. Και οι δύο όμως κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να γίνουν εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα τους. Τα κόμματά τους συνιστούν τώρα απειλή για τα καθιερωμένα κόμματα και την μεταρρυθμιστική πολιτική», γράφει η Wall Street Journal.

Τώρα για τον Κουβέλη οι εντός της Ελλάδας διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, ωστόσο όπως φαίνεται, την Κυριακή των εκλογών ο «πολιτικός σεισμός» θα είναι αρκετά ρίχτερ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του