ΔΕΒΕΤΖΗ - ΓΡΥΠΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΜΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΔΕΒΕΤΖΗ-ΓΡΥΠΑΡΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ)
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες.
    Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι οι κρισιμότερες εδώ και δεκαετίες γιατί θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας και του λαού για πολλά χρόνια.
    Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν τη χώρα εναλλάξ για πάνω από τριάντα χρόνια, δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος και σε συνέργεια
με την επιχειρηματική ελίτ διαμόρφωσαν μια κρατικοδίαιτη ανάπτυξη, οικειοποιήθηκαν τη δημόσια διοίκηση και οδήγησαν τη χώρα στο τέλμα της διαφθοράς.
    Η αναπόφευκτη κρίση αυτού του αναπτυξιακού προτύπου, σε συνδυασμό με την πολιτική και οικονομική διαχείριση των κομμάτων του δικομματισμού, οδήγησε σε μείωση της ανταγωνιστικότητας, σε δημοσιονομικό έλλειμμα και τεράστιο δημόσιο χρέος, που έφερε την κρίση δανεισμού και τη χώρα στο χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας και της κοινωνικής κατάρρευσης. Ως τελικό αποτέλεσμα η κυβέρνηση Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών.
    Στη συνέχεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπέγραψαν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση,  χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση – γιατί δεν είχαν επεξεργαστεί καμία εναλλακτική πρόταση – υιοθέτησαν τις πολιτικές της ακραίας λιτότητας με την οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων, την περιστολή των κοινωνικών δαπανών και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που επιδεινώνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία, οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα, καταστρέφουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ μειώνουν τα έσοδα του κράτους και οδηγούν στην ανάγκη συνεχώς νέων δανεισμών.  
    Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει. Ο λαός πρέπει να αντιδράσει. Είναι μοναδική ευκαιρία να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, καταψηφίζοντας τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση. Η χώρα έχει ανάγκη άμεσης αλλαγής πορείας.
    Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένα «όχι σε όλα» με την καταγγελία της δανειακής σύμβασης και τη στάση πληρωμών, που μπορεί να μας οδηγήσει εκτός Ευρώ και σε μεγαλύτερο αδιέξοδο.
    Η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει μια άλλη εναλλακτική λύση, ρεαλιστική, κοινωνικά δίκαιη και βιώσιμη. Σήμερα κιόλας επιδιώκει να αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των Ελλήνων. 
    Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση που θα μπορεί:
Ø  Να φέρει σε πέρας μια αξιόπιστη, τεκμηριωμένη και μαχητική διαπραγμάτευση για την αντικατάσταση των επαχθών μέτρων του μνημονίου, με άλλα, ισοδύναμου δημοσιονομικού αποτελέσματος, με διαφορετική κατανομή των βαρών μεταξύ των κοινωνικών ομάδων και την ενσωμάτωση του σκέλους της ανάπτυξης που απουσιάζει παντελώς.
Ø  Να προωθήσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας με κοινωνική προστασία.
Ø  Να χρησιμοποιήσει αξιόπιστες πρακτικές και φερέγγυα πρόσωπα ώστε να κρατηθεί η οικονομία ζωντανή και η κοινωνία όρθια.
    Για να προωθηθεί αυτή η εναλλακτική πολιτική χρειάζεται προσπάθεια ώστε να υπάρξουν έξι (6) βασικές ρυθμίσεις επί των όρων του μνημονίου:
1) Ευνοϊκότεροι διακανονισμοί σε σχέση με το χρόνο κάλυψης του στόχου μηδενικού ελλείμματος και βελτίωση των όρων εξυπηρέτησης του χρέους.
2) Αλλαγή των προβλέψεων και του τρόπου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012-2014 με προστασία του λαϊκού εισοδήματος και απόδοση βαρύτητας στην καταπολέμηση της σπατάλης και της φοροδιαφυγής.
3) Άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που μείωσε τους κατώτατους μισθούς και επαναρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε συνδυασμό με ένα διαφορετικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
4) Αλλαγή της πρόβλεψης για δέσμευση όλων των εσόδων στην εξυπηρέτηση του χρέους, ώστε να υπάρξουν δυνατότητες ανάπτυξης δικτύου κοινωνικής προστασίας.
5) Αναθεώρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση του δημόσιου πλούτου.
6) Ενίσχυση της ανάπτυξης με ωφέλεια για τους πολλούς, μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα, ώστε να αντιμετωπιστεί η ύφεση και να δοθεί ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα προς όφελος της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αλλά και των δημόσιων οικονομικών.
    Όσο περισσότερο δυνατή βγει από τις εκλογές η Δημοκρατική Αριστερά, τόσο περισσότερο αναγκασμένα θα είναι τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν με επίκεντρο τη συγκεκριμένη διέξοδο που προτείνει. Δηλαδή ένα άμεσο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας και προστασίας των εργαζομένων.
Συμπατριώτισσες – συμπατριώτες,
    Σ’ αυτόν τον αγώνα της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφάσισα να στρατευτώ στην πρώτη γραμμή, νοιώθοντας την υποχρέωση να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια για αλλαγή πορείας της χώρας.
    Σας καλώ στις επερχόμενες εκλογές να ενισχύσετε με την ψήφο σας την Δημοκρατική Αριστερά, ώστε την επομένη των εκλογών, έχοντας ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία, να μπορέσει να επηρεάσει  τις εξελίξεις προς μια προοδευτική κατεύθυνση για το καλό του λαού και της χώρας.



ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΠΟΠΗ) ΔΕΒΕΤΖΗ – ΓΡΥΠΑΡΗ
                                                                      ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                                                      ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
                                                                       e-mail: devetzi.kalliopi@gmail.com
                                                                         Τηλ.: 22620-24100 κιν.:6937405407

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του