ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ: Πρωτομαγιά 2012


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η 1η Μαΐου είναι μια ιστορική μέρα για την Εργατική τάξη.
Μια μέρα ΜΝΗΜΗΣ ,ΤΙΜΗΣ και ΑΓΩΝΑ.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας και την ελληνική κοινωνία μπροστά στην πιο βάρβαρη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.
Εδώ και σχεδόν τρία χρόνια τα εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά και συλλογικά μας δικαιώματα βρίσκονται διαρκώς στο «εκτελεστικό απόσπασμα».....
Φτιάχνουν ένα μέλλον για μας και τα παιδιά μας χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση και ασφάλεια.
Η μισθωτή εργασία οδηγείται σε εργασιακό Μεσαίωνα και ο Λαός στην ανέχεια.
Μνημόνια, συμβάσεις, επικαιροποιήσεις βάρβαρων πολιτικών και μέτρων, ακρωτηριασμός μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων, ιατροφαρμακευτικών παροχών , ψηφίζονται, προωθούνται και εφαρμόζονται, βυθίζοντας το λαό και τη χώρα σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η ύφεση, η αύξηση της ανεργίας, της φορολογίας ,η ακρίβεια , οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων, είναι το αποτέλεσμα των αδιεξόδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ διατηρούν και αυξάνουν τα προνόμια των οικονομικά ισχυρών, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.
Γι΄αυτό σήμερα η κοινωνική οργή είναι παντού. Επιζητεί πολιτική λύση και διέξοδο από την κατάσταση της νέο-αποικιακής αντιμετώπισης της χώρας, της λεηλασίας των πόρων που διαθέτει, της καταστροφής του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, της ακύρωσης των δικαιωμάτων μας, της κοινωνικής χρεοκοπίας, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης.
Με τη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο «ανοίγει» ένας νέος –μετεκλογικός- κύκλος βίαιης και γενικευμένης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας.
Ξεκινά η πορεία προσαρμογής της χώρας μας στα «πρότυπα» της «Τουρκίας», της «Βουλγαρίας» και των τριτοκοσμικών χωρών, με τις οποίες ήδη έχουν αρχίσει να μας συγκρίνουν το ΔΝΤ, η Τρόικα και τα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την επιβολή νέων δυσβάσταχτων μέτρων που για ευνόητους λόγους θα τα ψηφίσουν τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές, αφού θα θελήσουν πρώτα να καλλιεργήσουν προεκλογικές προσδοκίες, χωρίς σαφείς και ισχυρές δεσμεύσεις και εγγυήσεις για ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Οι μέχρι τώρα πολιτικές απέτυχαν. Τα ελλείμματα μετακινούνται στις πλάτες του λαού, αυξάνουν διαρκώς την ανεργία των νέων, απειλούν όλο και περισσότερο ακόμη και τις εναπομείναντες πενιχρές συντάξεις και μισθούς, καθιστούν απαγορευτική κάθε κοινωνική επένδυση. Με την ίδια συνταγή, η νέα αποτυχία είναι προδιαγεγραμμένη.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Αυτή η κοινωνικά άδικη πολιτική για τους εργαζόμενους και την κοινωνία που είναι  αδιέξοδη για την πορεία της χώρας μας, πρέπει να σταματήσει.
Οι εναλλασσόμενες μεταξύ τους κυβερνήσεις στην ίδια γραμμή, στην ίδια κατεύθυνση και πολιτική, οι εκλογές και οι κάλπες, δεν μπορούν να αναστείλουν τους αγώνες, να ανακόψουν τη λαϊκή οργή και να εξασφαλίσουν την «κοινωνική ειρήνη», πολύ δε περισσότερο, όταν αυξάνεται διαρκώς η ανεργία, ανακυκλώνεται η φορολεηλασία και η ακραία άδικη αναδιανομή εισοδημάτων υπέρ των λίγων, ισοπεδώνονται δικαιώματα, διευρύνονται οι ανισότητες και αυξάνεται ο αυταρχισμός.
Το σύστημα και ο μηχανισμός παραγωγής και επιβολής αυτών των πολιτικών (Κυβερνήσεις, Τρόικα, νεοφιλελεύθερη συμμαχία Ε.Ε., Κεφάλαιο, πολιτικοί και όσοι τους υπηρετούν) πρέπει να έχουν την απάντησή μας σε καθημερινή βάση, με κάθε ευκαιρία και κάθε γεγονός, σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο, με τρόπο συλλογικό και οργανωμένο.
Στο δύσκολο και σκληρό δρόμο του λαού και της χώρας μας, η απαίτηση για ανατροπή αυτής της πολιτικής, η ενεργοποίηση των υγειών δυνάμεων, η ελπίδα και η προοπτική, είναι η δική μας επιλογή μπροστά στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής και στο διαρκή αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη για ευημερία και Δημοκρατία.
Η συνέχιση του αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στη χώρα μας, στην Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματά μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους ,όλους τους πολίτες, να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ και να δώσουν μαζικό και μαχητικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας την Τρίτη 1 Μαΐου και ώρα 10 π.μ.
 Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά
 Ζήτω οι Εργατικοί Αγώνες

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του