Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτω από τις 900 μονάδες ο δείκτης

Κάτω από το επίπεδο των 900 μονάδων, για πρώτη φορά εντός του έτους, υποχωρεί την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Με απώλειες διαπραγματεύεται το σύνολο του FTSE25. Τις μεγαλύτερες πιέσεις, στη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δέχονται οι τίτλοι των MIG και Τρ. Πειραιώς υποχωρώντας 22,81% και 11,21% αντίστοιχα.

Με απώλειες 8,32% και 8,13% ακολουθούν οι Alpha Bank και ΟΤΕ, ενώ για τις μετοχές των ΕΧΑΕ και ΔΕΗ οι απώλειες διαμορφώνονται σε 7,66% και 7,19% στα 4,22 ευρώ και 6,20 ευρώ αντίστοιχα.

Πάνω από 6% υποχωρούν οι τίτλοι των Ελλάκτωρ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Μυτιληναίος, ενώ σε απώλειες άνω του 5% υποχρεώνονται οι Jumbo, Βιοχάλκο και ΕΤΕ.

Παρά τη λύση που βρέθηκε για την Κύπρο, οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup διατηρούν τη νευρικότητα στις περισσότερες ξένες αγορές, σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν αποσταθεροποιούν τα τραπεζικά συστήματα στις πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 5,37% στις 880,53 μονάδες, κινούμενος πτωτικά από την έναρξη των συναλλαγών.

Για τον δείκτη των τραπεζών (οι μετοχές των Τρ. Κύπρου και Cyprus PB παραμένουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης) οι απώλειες διαμορφώνονται σε 2,45% στις 130,26 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 27,4 εκατ. τεμαχίων, ο τζίρος διαμορφώνεται σε 53,91 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 101 μετοχές υποχρεώνονται σε απώλειες, 14 ενισχύονται και 13 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.
πηγή:capital.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του