O A. Βγενόπουλος στο σκαμνί της Κύπρου


του Μανώλη Καλαντζή
Στις 18 Απριλίου καλείται να απαντήσει στο κατηγορητήριο για την υπόθεση των αξιογράφων στη Κύπρο ο πρόεδρος της MIG Αντρέας Βγενόπουλος. Σύμφωνα με τις δικαστικές διαδικασίες στη Κύπρο, αν απαντήσει ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες θα γίνει ακροαματική διαδικασία που είναι ορισμένη για τις 16 Μαΐου.
Το κατηγορητήριο επιδόθηκε στον Α. Βγενόπουλο στις 26 Φεβρουαρίου. Νωρίτερα οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα στη Κύπρο αναστολή ποινικής δίωξης αλλά αντιμετώπισαν την άρνηση του Πέτρου Κληρίδη.
Η ιδιωτική ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, του τέως εκτελεστικού αντιπροέδρου της, Ανδρέα Βγενόπουλου, και άλλων στελεχών της τράπεζας, καθώς και του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη, με την κατηγορία της εξαπάτησης στην υπόθεση των αξιογράφων.

Όπως υποστηρίζει, «οι κατηγορούμενοι όλοι μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά ή σε συνεργασία μεταξύ τους, κατά ή περί τον Απρίλιο του 2010 στη Λευκωσία και σε ολόκληρη την Κύπρο συνωμότησαν και /ή συμφώνησαν μεταξύ τους με απάτη και/ή με δόλιο τρόπο ή μέσα και με ειδικό σχεδιασμό απόκρυψης ή παραπλάνησης και με δόλια τεχνάσματα να προωθήσουν τη διάθεση αξιογράφων κεφαλαίου και με αυτό τον τρόπο να καταδολιεύσουν το κοινό γενικά, περιλαμβανομένου και του παραπονουμένου, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το ποσό της επένδυσής του».
enet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του