3 μηνύσεις και επεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος!




Με υπογλώσσια θα πρέπει να προμηθευτούν από εδώ και στο εξής οι επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς έρχονται νέες αλλαγές στο καθεστώς εφαρμογής του νόμου που αφορά στο «σφράγισμα» επιχειρήσεων για παραβάσεις που αφορούν σε υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας, άδειας μουσικών οργάνων και ηχορύπανσης.

Σύμφωνα με πληφορορίες του patratora.gr, μετά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, περνάει στην ΕΛ.ΑΣ η αρμοδιότητα της «διαχείρισης» των μηνύσεων στα εν λόγω καταστήματα.

Συγκεκριμένα όταν κάποιος επιχειρηματίας συμπληρώσει τρεις μηνύσεις για τις προαναφερόμενες παραβάσεις, από εδώ και στο εξής η Αστυνομία αυταπάγγελτα σε διάστημα τριων-τεσσάρων ημερών προχωρά στο κλείσιμο του καταστήματος για δέκα ημέρες.

Η απόφαση είναι άμεσα εφαρμόσιμη και το μόνο δικαίωμα που δίνεται στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης είναι η υποβολή ένστασης σχετικά με τον χρόνο που θα μπει το «λουκέτο», όχι όμως παραπάνω από μια έβδομάδα.

Μέχρι σήμερα η ΕΛ.ΑΣ έπειτα από καταγγελίες ή ελέγχους προχωρούσε στην υποβολή των μηνύσεων, οι οποίες διαβιβάζονταν στον Δήμο, υπηρεσίες του οποίου «φρόντιζαν» για την εφαρμογή του νόμου που μεταφραζόταν με προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Ο νόμος άλλαξε με το αιτιλογικό πως οι ΟΤΑ δεν εφάρμοζαν τις προβλεπόμενες ποινές και έτσι αποφασίστηκε η παραχώρηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητας στην ΕΛ.ΑΣ

Την ίδια ώρα ερωτηματικά γεννώνται ώς προς την «αντικειμενικότητα» εφαρμογής του νόμου…

patratora.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του