Στο… τιμόνι της Α.Ε.Λιβαδειάς ο Νίκος Οικονόμου

Έναν προπονητή με… βαριά φανέλλα θα έχει στον πάγκο της τη νέα χρονιά η Α.Ε.Λιβαδειάς. Η διοίκηση της ομάδας συμφώνησε σε όλα με τον γνωστό Νίκο Οικονόμου ο οποίος και αναμένεται στη Λιβαδειά για να σχεδιάσει και να προγραμματίσει την Α.Ε.Λ. της νέας μπασκετικής περιόδου που κατά πάσα πιθανότητα θα τη βρει στην Α2 Εθνική (εκεί οδηγούν όλες πλέον οι ενδείξεις). Και βέβαια είναι μια τεράστια επιτυχία για την Α.Ε.Λ. να διαθέτει στο πάγκο της ένα τέτοιο όνομα σαν τον Νίκο Οικονόμου που έχει μια τεράσται καριέρα ως καλαθοσφαιριστής ενώ θεωρείται από τους πιο εξελίξιμους προπονητές.
Επίσης η Α.Ε.Λ. πραγματοποίησε και την πρώτη της μεταγραφή αφού απέκτησε τον 23χρονο γκάρντ Κώστα Σταύρου που την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία με τα χρώματα του Αίαντα Ευόσμου, αντιπάλου της Α.Ε.Λ. στο περσινό πρωτάθλημα.
Καφρίτσας«Σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστούμε, θα προγραμματίσουμε και θα σχεδιάσουμε την ομάδα για πρωταγωνιστικούς στόχους και πάλι» θα μας πει ο πρόεδρος Νίκος Καφρίτσας που δεν έκρυψε βέβαια και την αισιοδοξία οτι η ομάδα σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις θα ανέβει κατηγορία
O Νίκος Οικονόμου γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1973 στη Νίκαια.Έχει ύψος 2.08 και ως παίκτης αγωνιζόταν στη θέση του power – forward.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ιωνικό Νικαίας. Το 1991 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό στα πλαίσια της ανανέωσης της ομάδας και αμέσως απέκτησε θέση βασικού. Το 1993 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Το 1994 αγωνίστηκε στο φάιναλ φορ του Τελ Αβίβ κατακτώντας την τρίτη θέση στην Ευρώπη. Το 1995 αγωνίστηκε στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα κατακτώντας και πάλι την τρίτη θέση στην Ευρώπη. Το 1996 κατέκτησε με2009072300600_3651247_type11759 τον ΠΑΟ την Ευρωλίγκα που είναι και η σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας του. Το 1996 κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδος. Πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος με τον ΠΑΟ το 1998.
Το 1999 μεταγράφηκε στην Κίντερ Μπολόνια με την οποία αγωνίστηκε για μια χρονιά. Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει μαζί με τον παλιό συμπαίκτη του στον ΠΑΟ Ντίνο Ράτζα τη φανέλα του Ολυμπιακού με τον οποίο έφτασε έως τον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος όπου έχασε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό.
Οικονομου Νικο: ο 2001 αποκτήθηκε από τη Μπαρτσελόνα με την οποία συμμετείχε και στην Ευρωλίγκα και το 2002 επέστρεψε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί στην Ολύμπια Λάρισας.
Το 2003 αγωνίστηκε στην Ντιναμό Μόσχας. Το 2004 αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο στον οποίο αγωνίστηκε 2 χρονιές και το 2005 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Το 2006 μεταγράφηκε στον Πανελλήνιο.
Εθνική Ελλάδος
Ήταν ηγετικό μέλος της εθνικής Ελλάδος για αρκετά χρόνια έχοντας 109 συμμετοχές και 1156 πόντους (10,6 μ.ο.). Συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 1993 (4η θέση), στο Ευρωμπάσκετ 1995 (4η θέση), στην Ολυμπιάδα του 1996 (5η θέση), στο Μουντομπάσκετ 1998 (4η θέση) και στο Ευρωμπάσκετ 1997 (4η θέση).
Προπονητής
Το 2008 ανέλαβε τη θέση του προπονητή της Α.Ε.Π. Ολυμπιάς, ακολούθησε ο Ιωνικός Ν. Φιλ. ενώ την περσινή χρονιά ήταν προπονητής στους Ίκαρους Σερρών.
stereasports.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του