Τι μπορεί άραγε να ενώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον ΣΥΡΙΖΑ;


venizelostsiprasΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
Τίποτα, θα απαντήσετε αυθόρμητα.Και πράγματι έτσι πρέπει να έχουν τα πράγματα, αφούσχεδόν πάντα, οι αντιπαραθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη με την Κουμουνδούρου φτάνουν στα άκρα. Πόσες φορές άλλωστε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος , έχοντας αναλάβει «εργολαβικά» την υποστήριξη της συγκυβέρνησης, έχει δώσει «ομηρικές» μάχες, εντός και εκτός Βουλής, με στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και με τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα;
Και όμως, φαίνεται ότι υπάρχει πλέον ένα σημείο «συναίνεσης» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Όχι, δεν αναφερόμαστε φυσικά στην πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει ουσιαστικά στη συνολική ευθύνη για την πορεία της χώρας ,που απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τι ενώνει λοιπόν τα δύο κόμματα; Μα φυσικά ο κοινός «εχθρός» που ακούει στο όνομα Γιάννης Στουρνάρας! Και εξηγούμεθα!
Ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει με τίποτα να παραμείνει ο κ. Στουρνάρας στο υπουργείο Οικονομικών. Και αυτό γιατί οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν ποτέ καλές. Ήδη από το καλοκαίρι του 2012 είχαν βγει τα μαχαίρια, με «φόντο» τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων. Μάλιστα αρχές Αυγούστου είχε υπάρξει άγρια κόντρα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις κακές γλώσσες να λένε, ότι ακούστηκαν φράσεις που δεν μπορούν να γραφούν.

Από τότε, Βενιζέλος και Στουρνάρας είναι «ξένοι στην ίδια πόλη», και οι αφορμές ήταν πολλές για να εκφράσουν την αμοιβαία... αντιπάθειά τους! Θυμηθείτε απλά το χλευαστικό, ειρωνικό σχόλιο του κ. Βενιζέλου το Δεκέμβριο του 2013, από τις Βρυξέλλες, ότι «ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος...», όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους,κατά πόσον ο υπ. Οικονομικών θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος.Ή τις διαρροές κάθε τρεις και λίγο από το ΥΠΟΙΚ, ότι «από το ΠΑΣΟΚ δεν βλέπουμε όμως χείρα βοηθείας παρά μόνο κριτική και γκρίνια».
Ο κ. Βενιζέλος όμως, δεν θέλει τον κ. Στουρνάρα ούτε στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Ο Γιάννης Στουρνάρας δεν θα διαφωνούσε να διαδεχθεί τον κύριο Προβόπουλο, εκδοχή, πάντως, που συναντά την ισχυρή αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που τάσσεται υπέρ της παραμονής του Γιώργου Προβόπουλου στη θέση του, ή τη διαδοχή του έστω, αλλά από άλλο πρόσωπο.
Ε, σε αυτό ακριβώς το θέμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρήκε έναν... απρόσμενο «σύμμαχο», τον ΣΥΡΙΖΑ! Βεβαίως για την Κουμουνδούρου, ο κ. Στουρνάρας ανέκαθεν ήταν το «κόκκινο πανί». Το τελευταίο διάστημα οι επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώθηκαν μάλιστα, με αφορμή τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίχτηκαν στο χρηματιστήριο, με αφορμή τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών. Η αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρεί τον Γιάννη Στουρνάρα ακατάλληλο για τη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ,και προς επίρρωση των ισχυρισμών του προβαίνει σε καταγγελίες μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Οικονομικών ελέγχεται για μια σειρά από αποφάσεις και παραλείψεις που σχετίζονται με το τραπεζικό σύστημα.
Συγκεκριμένα, βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητούν να απαντήσει ο κ. Στουρνάρας, γιατί εγκρίνει την εξαγορά από τις τράπεζες των προνομιούχων μετοχών που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο και είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο του νόμου Αλογοσκούφη το 2008, χωρίς να διασφαλίσει την είσπραξη της απόδοσης του 10%, κάτι που οδηγεί σε απώλεια εσόδων το Ελληνικό Δημόσιο. Φαίνεται καθαρά, ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητεί σε υψηλούς τόνους να έχει λόγο στην επιλογή του επόμενου Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι διπλός: Από τη μία να μην είναι ο νέος επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος ο κ. Στουρνάρας και από την άλλη να είναι ένα πρόσωπο στο οποίο θα μπορεί να στηριχθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς. Έλα όμως που αυτό «βολεύει» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο;
Τελικά αν κάτι κατάφερε ο κ. Στουρνάρας, ήταν να... «ενώσει» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ενάντια στο πρόσωπό του. Είναι «κατόρθωμα» αυτό!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του