Καταγγελία εργαζομένων στα Σωληνουργεία Θηβών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από καταγγελίες εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρηση Σωληνουργεία Θηβών που εδρεύει στην Θήβα , πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τα αρμόδια κρατικά  όργανα,  όπου  διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας  και ελήφθησαν τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα.
Παράλληλα και όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι , η Διοίκηση της εταιρίας προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τους εργαζόμενους προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης για να καμφθεί κάθε είδους αντίστασης στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της. Συγκεκριμένα και επειδή κάποιοι εργαζόμενοι αντιδρούν στην παράνομη απασχόληση τους -σε άλλες εργασίες πέρα από την ειδικότητα που έχουν προσληφτεί με βάση την Ατομική τους  Σύμβαση Εργασίας - η εργοδοσία  προσπαθεί να εκβιάσει τους εργαζόμενους απειλώντας τους ότι για οικονομικούς λόγους θα επιβάλει την εκ περιτροπής εργασία , παρότι κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η απασχόληση των εργαζομένων γίνεται και πέρα του πενθημέρου (Σάββατο και Κυριακές ). Μάλιστα ενώ το μέτρο αυτό το έχει εφαρμόσει σε ελάχιστους  εργαζόμενους και σε εβδομαδιαία βάση, με καταχρηστικό τρόπο σε δύο εξ αυτών που ‘’τυγχάνει ‘’ να είναι και Συνδικαλιστές το εφαρμόζει σε δίμηνη βάση.
Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της εταιρείας που προσπαθεί με διάφορα τέτοιου είδους τεχνάσματα να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους πιέζοντάς τους, να αποδώσουν πέραν από τις δυνάμεις τους, παραβιάζοντας την εργατική νομοθεσία και καταστρατηγώντας τις Συμβάσεις εργασίας.
Καλούμε τη Διοίκηση της εταιρείας να σταματήσει τον εκφοβισμό των εργαζομένων ,να συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία και να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους αξιοκρατικά και όχι εκδικητικά. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την αντίδραση των εργαζομένων της αλλά θα έχει απέναντι σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα.
Τέλος αν η διοίκηση της εταιρίας νομίζει ότι με εξώδικα θα κάμψει και την αντίδραση των Σωματείων του κλάδου που ανήκουν στην δύναμη του ΕΚΘ, τους πληροφορούμε ότι είναι γελασμένοι.
Το Εργατικό κέντρο είναι κοντά στους εργαζόμενους της εταιρείας και τους καλεί να είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα συνδικαλιστικά τους όργανα προκειμένου  να αποτρέψουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και  να διασφαλίσουμε  τις θέσεις εργασίας .
Το παρόν Δελτίο τύπου θα κοινοποιηθεί και σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Εργασίας, Γραμματέα ΣΕΠΕ . ΓΣΕΕ . ΠΟΕΜ, κλπ).
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του