ΚΑΜΠΑΝΑ 12 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές...
Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Γιώργος Καρατζαφέρης και παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της υποβολής ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την τριετία 2010-2011-2012. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Αντίθετα, το Τριμελές Πλημμελειδικείο έκρινε αθώο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για την κατηγορία της συμμετοχής στην off-shore Catalina και Homeric ενώ δέχθηκε ότι δεν προέκυψε πως κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες. Επιπλέον τα μέλη του δικαστηρίου του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου.Η εμπλοκή του Γ. Καρατζαφέρη με την συγκεκριμένη υπόθεση προέκυψε όταν από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελία Διαφοράς σχετικά με την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων Super Puma. Από την έρευνα, τότε είχε αποκαλυφθεί ότι η off-shore Catalina, έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους, τα οποία φέρονται να προέρχονται από άτομο που αποτέλεσε το μεσάζοντα για το κλείσιμο συμφωνίας για αγορά Super Puma το Δεκέμβριο του 2000. Η εν λόγω εταιρεία ανήκει στο Γ. Καρατζαφέρη. Η υπόθεση αυτή ερευνάται από την ποινική Δικαιοσύνη.


Τώρα σε ό,τι αφορά στις κατηγορίες για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο Γ. Καρατζαφέρης παραπέμφθηκε να δικαστεί διότι στις εν λόγω δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής α) δεν δήλωσε 6,6 εκατ. δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Catalina, β) δεν δήλωσε 1,65 εκατ. ευρώ που είχε λάβει με τρία εμβάσματα σε λογαριασμό της Catalina από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και γ) δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του από το 1994 έως το 1996 την επίμαχη off-shore, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Sunshine, ενώ μετά έγινε λογαριασμός trust. Η περιουσία του trust όμως δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες, από αμέλεια, όπως υποστηρίχθηκε σήμερα στο δικαστήριο - της λογίστριας του προέδρου του Γ. Καρατζαφέρη.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το μειονέκτημά μου είναι ότι εμπιστεύτηκα ανθρώπους. Όπως την λογίστρια μου, αλλά και κάποιους ανθρώπους που με πρόδωσαν και έριξαν το κόμμα στο 3%... Που να ξέρω ότι η λογίστρια του κόμματος, η καθ' όλα ειδική θα άφηνε όλα αυτά τα κενά... Είμαι κατά - προσβεβλημένος, καταστεναχωρημένος, γιατί δεν ήθελα να αφήσω καμία σκιά στα εγγόνια μου».

Ακόμη, στην απολογία του ο Γ. Καρατζάφέρης αναφέρθηκε στο ύψος του ποσού που είχε μαζευτεί στο trust για να επισημάνει ότι επρόκειτο για χρήματα από τους μισθούς του- οι οποίοι μάλιστα έφθαναν τις 20.000.000 ευρώ όταν ήταν ευρωβουλευτής. Σε ό,τι αφορά στο ποσό του 1.650.000 ευρώ ήταν – όπως είπε - χρήματα που τού είχαν δώσει συνεργάτες και υποστηριχτές του ΛΑΟΣ, με την συμφωνία ότι θα τους έδινε μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Telecity, όταν θα έπαιρνε πανελλαδική άδεια.

Ο συνήγορος του κ. Καρατζαφέρη, Αθανάσιος Βαρλάμης, ανέφερε στο δικαστήριο πως ο εντολέας του δήλωσε την Catalina και δεν κρύφτηκε ενώ όπως επισήμανε ο ίδιος τα χρήματα κατατέθηκαν στην AlphaBank Λονδίνου.

Νωρίτερα, στην αγόρευσή της εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του Γ. Καρατζαφέρη για ανακριβή δήλωση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρία. Τονίζοντας ωστόσο ότι δεν προέκυψε η συμμετοχή του στην off-shore Homeric αλλά και ότι κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του