ΦΙΛΗΣ ΣΕ ΑΕΙ: ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑ ΠΟΡΟΥΣ...

Αδυναμία αντιμετώπισης των στοιχειωδών υποχρεώσεών τους το νέο έτος, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης δηλώνουν...
οι διοικήσεις των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Μάλιστα, οι πρυτάνεις αποφάσισαν να ζητήσουν για το 2016 επιχορήγηση ίση με εκείνη του 2014, ενώ επεσήμαναν ότι την τελευταία πενταετία η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 70%.

Χρησιμοποιήστε τους δικούς σας πόρους, είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η απάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, στην έκκληση των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Μάλιστα ούτε στο μέτωπο ΔΕΗ και δήμων υπάρχουν θετικά νέα. Παρότι στις 9 Οκτωβρίου ο νέος τότε υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετέχοντας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, είχε υποσχεθεί ελαφρύνσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και στα δημοτικά τέλη για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ, στις πρόσφατες συνόδους  (χθες των προέδρων ΤΕΙ, το Σάββατο των πρυτάνεων), ο κ. Φίλης και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, δεν είχαν κάτι να εξαγγείλουν, λόγω των αντιδράσεων των δήμων, ενώ ούτε από τη ΔΕΗ υπάρχουν καλύτερες ειδήσεις.

Έτσι ο κ. Φίλης και η κυρία Αναγνωστοπούλου παρουσίασαν στις ηγεσίες των ιδρυμάτων την τελευταία εκδοχή ενός νομοσχεδίου ήδη γνωστού από τις προηγούμενες εκδοχές του.  Με το νομοσχέδιο επιτρέπεται η αύξηση των πόρων που μπορούν να παίρνουν τα ΑΕΙ από ιδία κεφάλαια για να καλύψουν λειτουργικά τους έξοδα.  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του