ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΡΑΧΟΪ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Η Ισπανία έχει ανάγκη από μία σταθερή κυβέρνηση, είπε στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την εκλογική του νίκη ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος και πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι...

Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη να συνεχιστούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να σχηματίσει μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να είναι το πρώτο που πρέπει να αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, καθώς είναι το κόμμα με το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης PSOE της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.«Η Ισπανία ψήφισε Αριστερά. Η Ισπανία θέλει αλλαγή, αλλά η ψηφοφορία ανέδειξε πρώτη πολιτική δύναμη το Λαϊκό Κόμμα» είπε ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος.Το εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί το τέλος του δικομματισμού στην Ισπανία στις πλέον κρίσιμες και αμφίρροπες εκλογές μετά το τέλος της δικτατορίας του Φράνκο. Tο Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι έρχεται πρώτο αλλά χωρίς να κατακτά την αυτοδυναμία. Δεύτεροι οι Σοσιαλιστές με το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία τους. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το αριστερό Podemos, και τέταρτη οι φιλελεύθεροι Ciudadanos.

Με καταμετρημένο το 99,36% των ψήφων, το Λαϊκό Κόμμα (PP) συγκεντρώνει ποσοστό 28,71% που μεταφράζεται σε 123 έδρες (οι έδρες του Ραχόι στην απερχόμενη Βουλή ήταν 186). Ο Μαριάνο Ραχόι δεν εξασφαλίζει την αυτοδυναμία (απαιτούνται 176 έδρες), όπως προέβλεπαν όλες οι δημοσκοπήσεις.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) υπό τον 43χρονο Πέδρο Σάντσες έρχεται δεύτερο με 22,02%% και 90 έδρες -καταγράφοντας το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα στην ιστορία του. Το Podemos καταφέρει βαρύ πλήγμα στους Σοσιαλιστές που είχαν ήδη υποστεί συντριβή στις κάλπες του 2011.

Το κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,65% (διαφορά περίπου 300.000 ψήφων από τους Σοσιαλιστές) και 69 έδρες, ενώ τέταρτοι έρχονται οι φιλελεύθεροι Ciudadanos του Άλμπερτ Ριβέρα με ποσοστό 13,93% και 40 έδρες, βάσει των επίσημων αποτελεσμάτων που μεταδίδει στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα El Mundo.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του