Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ


Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες βρίσκονται οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για τη πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων τουΔημοσίου, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της πλευράς των Ευρωπαίων εταίρων...
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", στο τελευταίο Eurogroup, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ εγκάλεσε ουσιαστικά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να εισπράξει τη διαβεβαίωση του ότι το θέμα θα λυθεί.
Όμως παρά τις διαβεβαιώσεις, οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ -ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ένας Ισπανός, ένας Ιταλός και ένας Σλοβάκος που είχαν διοριστεί από το Euroworking Group, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο στη διαδικασία υποβολής προσφορών για τις ιδιωτικοποιήσεις- κινδυνεύουν να πληρώσουν εγγύηση από 30.000 ως 100.000 ευρώ και να τους επιβληθούν περιοριστικά μέτρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, την περασμένη Παρασκευή ο Γ. Ντάισελμπλουμ απέστειλε επιστολή στα μέλη του EWG όπου τα ενημέρωσε ότι "παρά τις διαβεβαιώσεις του Ε. Τσακαλώτου ότι θα αλλάξει τον νόμο μέσα σε 2-4 εβδομάδες για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, δίνοντας ασυλία στους εμπειρογνώμονες μας, αυτοί έχουν κληθεί να καταθέσουν την Παρασκευή".
Η επιστολή συνεχίζει αναφέροντας ότι "ενόψει της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για την προστασία αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, θα εκτιμούσαμε αν ο Γεώργιος (σ.σ. Χουλιαράκης) μπορούσε να επιβεβαιώσει η πότε η νέα νομοθεσία θα περάσει και σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία τους στο μεταξύ". Κλείνοντας, η επιστολή (την οποία έχει στην κατοχή της η "Κ") τονίζει ότι υπάρχει ανησυχία για το θέμα και οι αλλαγές στον νόμο που αφορά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων "θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προτεραιότητα".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του