ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ...



Προσανατολισμένα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είναι τα κονδύλια του νέου...
αναπτυξιακού νόμου όπως είπε ο κ. Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προανήγγειλε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα αναδιανείμει τα κονδύλια σε σχέση με τον προηγούμενο επισημαίνοντας ότι «ο παλιός νόμος έδινε το 60% των πόρων στο 4% των επενδύσεων ενώ πάνω από το 70% των κονδυλίων πήγαν στους τομείς τουρισμού και ΑΠΕ. Αυτό θα αλλάξει» ενώ πρόσθεσε ότι «Πρέπει να στραφεί το επενδυτικό κλίμα σε παραγωγή και καινοτομία. Αυτές είναι οι δυο αιχμές του δόρατος. Ο νέος αναπτυξιακός έχει 8 πυλώνες για ενθάρρυνση παραγωγής και καινοτομίας και είναι εστιασμένος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο ίδιος πάντως, απαντώντας στην κριτική της κυρίας Φώφης Γεννηματά δεν απέφυγε τα ευχολόγια λέγοντας ότι «Θέλουμε πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ταχύτερο σύστημα δικαιοσύνης. Φθηνότερο ενεργειακό κόστος». Επιθυμίες για τις οποίες δεν έχει κάνει υπάρξει μεταρρύθμιση προκειμένου να ικανοποιηθούν.

Ωστόσο, σημείωσε ότι εντός του ερχόμενου καλοκαιριού θα υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και αδειοδότησης επιχειρήσεων σε τέσσερις ημέρες και στους τομείς μεταποίησης τροφίμων και ποτών, υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουριστικές δραστηριότητες και εξορυκτικές δραστηριότητες.

«Για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας όλα μπορούν να μετακινηθούν εκτός από την ευαισθησία μας σε περιβαλλοντικά και αρχαιολογικά θέματα. Θα απλοποιηθεί η διαδικασία. Θα αρκεί μια μέρα για ίδρυση επιχειρήσεων και τρεις ημέρες για την αδειοδότησή τους. Είμαστε στο τελικό στάδιο για 4 κατηγορίες – τομείς που καλύπτουν σημαντικό ποσοστό της ελληνικής οικονομίας. Απλοποιούνται οι διαδικασίες στους τομείς: Μεταποίησης τροφίμων και ποτών - τελειώνει τον Ιούνιο – για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις τουριστικές δραστηριότητες και τις εξορυκτικές δραστηριότητες Στις 3 πρώτες κατηγορίες είμαστε σχεδόν έτοιμοι» είπε χαρακτηριστικά. Εκτός αυτού σημείωσε ότι το μοντέλο προδικαστικών συμβιβασμών που εισάγεται για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων θα επεκταθεί σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας ώστε να αποτραπούν οι χρονοβόρες προσφυγές σε δικαστήρια. Τέλος, είπε ότι «Είναι παραπλανητικό να πιστεύει κανείς ότι αν ακολουθήσουμε το μοντέλο των επενδύσεων Βουλγαρίας θα έχουμε επιτυχία . Δεν έχουμε φθηνό εργατικό δυναμικό ούτε θα αποκτήσουμε».



Φ. Γεννηματά: «Δεν είστε προστάτες των φτωχών αλλά εκτελεστές τους»

Νωρίτερα, η κυρία Γεννηματά άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας πως μέσα σε 17 μήνες ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και κατέστησε το «ταμείο να είναι μείον». Υπογράμμισε δε ότι η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόστισε 86 δις ευρώ ενώ η δεύτερη οδήγησε στην «ταπεινωτική επιτροπεία» και «στα «κοράκια» των αγορών που θα πάρουν τα σπίτια».

«Παρουσιάζεστε ως δήθεν προστάτες των φτωχών και των αδύναμων αλλά όταν υποτάσσεστε στις πιο συντηρητικές απόψεις της Ευρώπης δεν είστε προστάτες των φτωχών αλλά εκτελεστές τους» είπε σε άλλο σημείο η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προσθέσει «τώρα εκτελείτε και τα νησιά – εμείς ψηφίσαμε το ευνοϊκό καθεστώς των νησιών και εσείς το καταργείτε».

«Αφήστε τις κλάψες. Τα ψηφίσατε όλα με τα δυό σας χέρια. Οποιος δεν συμφωνεί να είχε τα κότσια να παραιτηθεί και όχι να λέει εκ των υστέρων αυτά που θέλει η κοινωνία. Θα απολογηθείτε για όλα» είπε για να απευθυνθεί προσωπικά στον κ. Σταθάκη λέγοντας «έχετε τώρα το νέο δικό σας success story. Το «αναπτυξιακό story» που όμως είναι μια αυταπάτη». 

Υποστήριξε ότι «Τσίπρας και Καμμένος δεν μπορούν να ηγηθούν μιας αναπτυξιακής πορείας καθώς είναι αυτοί που δίχασαν την κοινωνία» και τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή και συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Για να γίνει η χώρα από χώρα επαίτης - χώρα παραγωγής θέλει ισχυρή προοδευτική συμμαχία αναγεννημένη προοδευτική παράταξη για μια νέα Ελλάδα. Αυτό δεν μπορούν να το πετύχουν ούτε αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα ούτε αυτοί που τη δήμευσαν γιατί είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος… πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα ανάπτυξη για ποιους και από ποιούς κι εμείς έχουμε το αυθεντικό λογισμικό που κανείς δεν μπορεί να το χακάρει».
Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του