Μας διώχνουν από την Ευρωζώνη είτε έτσι, είτε αλλιώς

seanatoaskΗ Γερμανική Ευρώπη με επικεφαλής τον υπουργό οικονομικών Β. Σόιμπλε εξυφαίνεται με αργούς τώρα ρυθμούς το τελικό σενάριο σε βάρος της Ελλάδας. Το εμπόδιο του για γρήγορη εφαρμογή είναι το δημοψήφισμα των υπέρ σωβινιστών Βρετανών, που δεν δέχονται να κυριαρχήσει η Γερμανία (πολλά τα θύματα του Χιτλερισμού σε βάρος της) στην Ευρώπη, άλλωστε αυτή ήταν και η αιτία να μην συμμετέχει στην ευρωζώνη.
Το πρώτο σενάριο είναι: σε περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν την αποχώρηση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα δημιουργηθεί μεγάλο εσωτερικό πρόβλημα, που θα αναγκάσει τους Γερμανούς να πληρώσουν το …κάτι τι για να αποχωρήσει η χώρα μας ως «μολυσμένη» από το κλαμπ της ευρωζώνης, και στο πρώτο στάδιο να υπάρξει διπλό νόμισμα.

Το δεύτερο σενάριο που δεν μας πολύ συμφέρει: είναι το να παραμείνουν οι Βρετανοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού βέβαια τους παραχωρήσουν όλα τα προνόμια που ζητούν από την Ε.Ε . Τότε θα μας πετάξουν έξω από το κλαμπ από την ευρωζώνη χωρίς να κοστίσουμε τίποτα.
Δεν θα τους κοστίσουμε πολλά γιατί έχουμε παραχωρήσει τα πάντα μέσω των δυο αντισυνταγματικών (άρθρο 101α)* ανεξαρτήτων αρχών α) Η Ανεξάρτητη αρχή Δημοσιονομικού ελέγχου. ( Δηλαδή θα ελέγχουν την οικονομία μας οι δανειστές και δεύτερο το Υπέρ – Ταμείο αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας, δηλαδή δεν έχουμε ούτε κρατική περιουσία για την αξιοποιήσουμε εμείς και να εισπράττουμε έστω και τα προς τα ζειν.
Η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει για την επιτυχία της αξιολόγησης αλλά γιατί δεν έχει υπογραφεί η συμφωνία για την παραχώρηση των δόσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι στο γιορογκρούπ αποφάσισαν να μας δώσουν την πρώτη μικρή δόση στα μέσα Ιουνίου και την δεύτερη μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα.
Ορισμένα στελέχη του Μαξίμου πρότειναν στον Πρωθυπουργό να αποχωρήσει πρώτος, και η ηρωοποιήσει του θα είναι βέβαια από το λαό περισώζοντας και τις αριστερές αξίες, (αποκλείοντας την επανάληψη μιας νέας Βάρκιζα) και να πάει αρχικά αυτός σε διπλό νόμισμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του