Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί της Βοιωτίας στις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας



Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην Λιβαδειά συμμετείχε πλήθος εκπαιδευτικών που εξέφρασε την αντίθεσή του στις προτάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 και στην «αντι-εκπαιδευτική πολιτική» της κυβέρνησης γενικότερα.


Οι εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές κατέθεσαν στους δύο διευθυντές εκπαίδευσης του νομού, Αλέκο Καρκάνα και Μιχάλη Γιαννιό το διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, το οποίο σε γενικές γραμμές «απαιτεί μαζικούς διορισμούς, κατάργηση του ν.3848/10, απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και σύστημα διορισμών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ».

Οι Εκπαιδευτικοί ζήτησαν από τους δύο Διευθυντές Εκπαίδευσης να μεταφέρουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και στο Υπουργείο Παιδείας τα αιτήματα των δύο κλάδων και οι ίδιοι να υποστηρίξουν τις κλαδικές θέσεις.

«Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας με κοινό αγώνα συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, να αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται διαλύοντας την παιδεία, τα κοινωνικά αγαθά και τις ζωές των ανθρώπων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.


ek01

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του