Μ. Βαξεβανόπουλος: Η αρχή του… τέλους για τη δημοτική αρχή Βόλου οι συλλήψεις Νίκη της επιτροπής, η συζήτηση του θέματος των σκουπιδιών στο Δ.Σ.









Οι συλλήψεις και η παραπομπή στον εισαγγελέα ανθρώπων που ασχολούνται χρόνια με το περιβάλλον, είναι η αρχή του τέλους της Δημοτικής Αρχής, που με την κίνησή της αυτή υποψίασε τους Βολιώτες ότι κάτι συμβαίνει πίσω από την πλάτη τους, δήλωσε στο «Ράδιο Ένα» ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος μέλος της «Επιτροπής αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών».
Όπως είπε, είναι οπισθοδρόμηση να συλλαμβάνεται ένας πολίτης επειδή ζήτησε το λόγο και γυρνάμε σε μέρες παλιές. «Εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό όμως και οι σχεδόν 200 πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου χθες, αυτό είπαν, ότι θέλουν να συζητήσουν και να ακουστεί ο λόγος τους».
Σύμφωνα με τον Μ. Βαξεβανόπουλο, μπρος σ’ αυτό το πλήθος του κόσμου, η Δημοτική Αρχή υποχώρησε. «Αυτό φοβάται η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, το λόγο του πολίτη. Γι’ αυτό και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει πολιτισμένες, δημοκρατικές φωνές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος έκανε λόγο για την πρώτη μεγάλη νίκη της «Επιτροπής Αγώνα Πολιτών» και θα συζητηθεί το θέμα της καύσης των σκουπιδιών και της παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Βόλου, από μια μονάδα που θα δεματοποιεί τα σκουπίδια και θα τα στέλνει σε βιομηχανίες – και πιθανότατα στην ΑΓΕΤ – αλλά μπαίνει και ένα τρίτο θέμα πρόταση, για να μην υπάρχει στείρα άρνηση, για δημιουργία μιας μονάδα επεξεργασίας και ανακύκλωσης. Μίλησε για νίκη της επιτροπής αγώνα που θα συζητηθεί .

Δεν υπάρχει ελπίδα με την παρούσα Δ.Α.
Το μέλος της επιτροπής αγώνα πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών εκτίμησε ότι με αυτή τη Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει ελπίδα για ανακύκλωση των σκουπιδιών, διότι πρόθεσή της είναι να φτιάξει μια μονάδα που θα δίνει σκουπίδια προς καύση. «Γι’ αυτό το λόγο, εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει το εθνικό σχέδιο διαχείρισης, που υποχρεώνει τους Δήμους να φτιάξουν πράσινα σημεία, να κάνουν προτάσεις για ανακύκλωση. Ήδη έγινε συνέδριο τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου ο Γ.Γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος είπε ότι υπάρχουν περίπου 900 εκ. Ευρώ για να δοθούν στους Δήμους για την ανακύκλωση, με προϋπόθεση ο κάθε Δήμος να είναι έτοιμος με μελέτες και ώριμες σκέψεις», τόνισε ο Μ. Βαξεβανόπουλος, που διερωτήθηκε αν η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή έχει ώριμες σκέψεις, καθώς το μόνο που έφερε και ψήφισε ήταν μια πρόχειρη μελέτη για επεξεργασία και καύση σκουπιδιών.
Σύμφωνα με τον ίδιο και το ΤΕΕ λέει όχι σ’ αυτή τη μορφή διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ η λύση είναι να υπάρχουν ρεύματα διαλογής, να οργανωθεί η ανακύκλωση, τη διαλογή στην πηγή, κάτι που πρέπει να συζητηθεί και να είναι η κατεύθυνση και όχι το μέλλον μας να είναι άλλου είδους ανάπτυξη.

Παραπληροφορεί τους πολίτες
Ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι θέλει να θολώσει τα νερά και να παραπληροφορήσει τους πολίτες και τόνισε ότι το SRF που θέλει να παράγει είναι το RDF πλαστικό, γυαλί, χαρτί και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά και βιολογικό κλάσμα (οργανικά που μπαίνουν μέσα). «Κι εμείς σκεφτόμαστε, μήπως σ’ αυτό το RDF, θα πετάνε μέσα και τη λυματολάσπη με τα βαρέα μέταλλα και ό,τι άλλο παράγει ο βιολογικός, για να το κάνουν ένα ωραίο κοκτέιλ, που θα το πουλάνε φθηνά στην ΑΓΕΤ;», διερωτήθηκε και εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι πραγματικότητα οι σκέψεις αυτές και να μην περάσουν.

Η αρχή του τέλους
της δημοτικής αρχής
Το μέλος της επιτροπής αγώνα εκτίμησε ότι με την κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε συλλήψεις πολιτών που αγωνίζονται για το περιβάλλον χρόνια, είναι το ξεκίνημα του Βατερλώ της.
«Η Δημοτική Αρχή αρχίζει να πέφτει. Ήδη ήταν πεσούσα, αλλά αυτό που έκανε ήταν ένα φοβερό εκούσιο αυτογκόλ (!) και θα το βρουν μπροστά τους, γιατί το μόνο που πέτυχαν είναι να ενημερωθούν οι Βολιώτες ότι κάτι γίνεται πίσω από την πλάτη μας», δήλωσε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος, που κάλεσε σήμερα Πέμπτη στις 8 το βράδυ στη Θόλο του Π.Θ., για να οργανωθεί ο αγώνας κατά της καύσης σκουπιδιών και όχι στη μονάδα παραγωγής SRF και παρουσίαση θέσεων για πως θέλουμε να γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του