Το σποτ της Ν.Δ. για τον Πάνο Καμμένο και την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία







Με τη βοήθεια ενός τηλεοπτικού σποτ που αφορά στην υπόθεση Καμμένου και με τίτλο « γιατί συνεχίζει ο Τσίπρας να καλύπτει τον Καμμένο;» η ΝΔ προετοιμάζεται για την μάχη της Δευτέρας στη Βουλή.

Παράλληλα η Πειραιώς δίνει με τη μορφή ημερολογίου «το χρονικό του σκανδάλου» όπως χαρακτηρίζει την υπόθεση.

Το σποτάκι περιλαμβάνει ηχητικά από τα τηλεοπτικά δελτία και πρωτοσέλιδα εφημερίδων και εξηγεί συνοπτικά την ιστορία της πώλησης των όπλων στη Σαουδική Αραβία και για ποιο πράγμα ελέγχεται ο υπουργός ‘Αμυνας.

Στο σποτ περιλαμβάνονται και δηλώσεις του ιδίου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε σχέση με την διακρατική συμφωνία, τον μεσάζοντα κλπ.

Καμμένος σε ΝΔ: Ιδού τα έγγραφα, δεν υπάρχει μεσάζων

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος έδωσε γραπτή απάντηση διά της κοινοβουλευτικής οδού στην ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας υποστήριζε ότι δεν υφίσταται κανένας μεσάζων, προσθέτοντας ότι αυτό δεν απαγορεύεται στις διακρατικές συμφωνίες, εάν η άλλη πλευρά το επιθυμεί.
Εν προκειμένω, σημείωνε, δεν υπεγράφη συμφωνία με κανέναν μεσάζοντα και η συμφωνία υπεγράφη με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (ΒΣΑ).
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, τόνιζε ο ίδιος, το ΒΣΑ έπρεπε να ανοιχθεί σε τράπεζα εντός 10 ημερών ανέγκλητη πίστωση, πράξη η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Επί του θέματος έχει γίνει επανειλημμένα όχληση από το ΥΠΕΘΑ δια της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ). Στις 3/11/17 εκλήθη στο γραφείο του υπουργού ο πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων:
• Δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα καμία ποσότητα πυρομαχικών
• Για τον ανώτατο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας εκτιμήθηκε ότι προέβησαν σε ενέργειες οι οποίες παραβίασαν την τήρηση εμπιστευτικότητας παρά τις ρητές διαταγές
• Ο ανώτατος αξιωματικός δεν ετέθη σε διαθεσιμότητα αλλά μετατέθηκε από τη ΓΔΑΕΕ όπου υπηρετούσε
Επίσης, ο κ. Καμμένος καταθέτει σειρά εγγράφων, τα οποία αφορούν:
– Διακρατική Συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με το ΒΣΑ για την εκποίηση «300.000 Η/ΣΥΝΔ.ΦΥΣ.ΕΚΡ.Μ1105ΜΜ(Δ-1)
– Πιστοποιητικά εκπροσώπησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας από τον Β.Π. που είναι τα ακόλουθα:
α) Το από 4 Μαΐου 2016 αποδεικτικό εκπροσώπησης του κ. Β.Π. εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας της Σ.Α.
β) Το από 4/9/2016 έγγραφο του Ακολούθου Άμυνας της Πρεσβείας της Ελλάδος στο ΗΑΕ, αρμόδιο και για το ΒΣΑ για την επιβεβαίωση του προαναφερθέντος εγγράφου εκπροσώπησης της ΒΣΑ από τον κ. Β.Π.
γ) Το με αριθμό εξερχ. 237732/4/2/2 του ΒΣΑ/υπ. Άμυνας πιστοποιητικό αυθεντικότητας του ως άνω πιστοποιητικού εκπροσώπησης του κ. Β.Π.

Σπυράκη: Θα παρουσιάσουμε νέα στοιχεία

Το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και της εμπλοκής του Πάνου Καμμένου ανέδειξε στη σημερινή ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπε η Μαρία Σπυράκη, «ο κ. Τσίπρας θα κληθεί τη Δευτέρα στη Βουλή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζων, ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια είναι η σχέση του με τον κ. Καμμένο, σε ποιες αγοραπωλησίες έχει εμπλακεί. Η ελληνική πλευρά μιλάει για 300.000 βλήματα ενώ οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000 βλήματα».
«Κατά τον κ. Καμμένο, η σύμβαση έχει υπογραφεί, άρα η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εισπράξει 66 εκατομμύρια ευρώ».
Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν σχέση του κ. Παπαδόπουλου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας», πρόσθεσε η «γαλάζια» ευρωβουλευτής. Έκανε αναφορά και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η συζήτηση που έχει προκύψει έρχεται μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που ακολούθησε τις αποκαλύψεις του Τύπου και αφορούν τη σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία.
Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη που άφησε αιχμές για τη χρήση απόρρητων εγγράφων από τον κ. Λοβέρδο, η ίδια απάντησε ότι «ο κ. Κακλαμάνης έχει κάνει δηλώσεις στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και ακολουθεί απολύτως τη γραμμή της ΝΔ».
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όσον αφορά τη συζήτηση για τα απόρρητα έγγραφα, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε: «Τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση και δεν θέλει να δουν οι βουλευτές έγγραφα που αφορούν αγοραπωλησία 66 εκατομμυρίων ευρώ;».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του