Ο συνεχής διωγμός των Ελλήνων υποστηρικτών της ελληνικότητος της Μακεδονίας από εχθρούς (Ντοκουμέντο του 1943)








Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Με αφορμή κυρίως την δίωξη του πατρός Χρήστου Σιάνα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, λόγω της ομιλίας του για τις πράξεις των πολιτικών στο θέμα της Μακεδονίας, γίνεται η δημοσίευση ενός ιστορικού ντοκουμέντου σύμφωνα με το οποίο οι Βούλγαροι ζητάνε από τους συνεργάτες τους στην Ελλάδα, τους κομμουνιστές του ΕΑΜ, καταλόγους με ονόματα Ελλήνων που αντιδρούν στον αγώνα για την προσάρτηση της Μακεδονίας στην Βουλγαρία.


Διότι από την μια, οι Βούλγαροι ήθελαν και θέλουν να βγουν στο Αιγαίο και να γίνει η Βουλγαρία μεγάλη, και από την άλλη, οι κομμουνιστές ήθελαν και θέλουν να βγει όποιος να ‘ναι στο Αιγαίο και να γίνει η Ελλάς μικρή. Οι βούλγαροι και οι κομμουνιστές συνεργαζόντουσαν διότι τους ένωνε το μίσος τους προς την Ελλάδα. Προς το παρόν, ακόμη η Βουλγαρία δεν μπήκε στο παιγνίδι, αλλά μόλις δυσκολέψει η κατάσταση, γιατί θα δυσκολέψει, τότε η Βουλγαρία θα δραστηριοποιηθεί στο Μακεδονικό διεκδικώντας κι αυτή μερίδιο. Διεκδικούν όλοι από την Ελλάδα, μια Ελλάδα ήδη ακρωτηριασμένη. Μια Ελλάδα από την οποία όταν βγαίνει κάποιος ταξιδιώτης οδικώς, όταν περάσει δηλαδή τα σύνορα, βρίσκεσαι πάλι στην Ελλάδα.

Το ντοκουμέντο με ημερομηνία 30 Μαΐου 1943 εκδόθηκε από το Βουλγαρικό Μακεδονικό Κομιτάτο στην πόλη Πρίλεπ (η πόλη αυτή βρίσκεται τώρα στην ΠΓΔΜ), και απευθύνεται στους κομιτατζήδες του Μακεδονικού τομέα και σε τέσσερις κομμουνιστές του ΕΑΜ στην Ελλάδα.

Από το ντοκουμέντο αυτό προκύπτουν κάποια βασικά συμπεράσματα διαρκούς ισχύος.








1. Πάντοτε η Βουλγαρία ακολουθούσε ύπουλη πολιτική προκειμένου να υλοποιήσει τα σχέδιά της, που είναι η έξοδος στο Αιγαίο.

2. Πάντοτε οι εχθροί μας, οι σύμμαχοί μας, ανατολικοί και δυτικοί χρησιμοποιούσαν τους εν Ελλάδι οπορτουνιστές κομμουνιστές για την εφαρμογή των ιμπεριαλιστικών τους σχεδίων.

3. Οι απλοί Έλληνες πολίτες ήταν και είναι σοβαρό εμπόδιο στην επίτευξη των στόχων τους.
Το ντοκουμέντο έχει ως εξής:

«Προς «Κομιτάτον Μακεντόνσκυ Μπουλγκάρτσκυ Καστόρτσιο» Τ.Τ. 224
Ντοκουμέντο 4372

Περλεπές 30/5/43

Από λήψεως παρούσης και μέχρι νεωτέρας διαταγής πρέπει να καταβάλλετε προσπαθείας ώστε να είσθε επιφυλακτικοί απέναντι των μελών και να αποφεύγετε κάθε σύγκρουσι με τους αντάρτες (Ε.Α.Μ.) Θα δείξη που θα κλίνη η πλάστιγγα. Αν νικήση ο Άξων, η Βουλγαρία θα γίνη μεγάλη. Αν οι σύμμαχοι νικήσουν τότε πάλι η Βουλγαρία θα γίνει μεγάλη, διότι είνε με την μητέρα Ρωσία και η Βαλκανική θα είνε στα χέρια μας.

Η παρούσα είνε απολύτως εμπιστευτική. Να μη λάβουν γνώσιν παρά μόνο τέσσερα γνωστά πρόσωπα. Συνεννοήθημεν με τους αντάρτες ώστε οι παρ’ αυτών συλλαμβανόμενοι ημέτεροι να μη θίγωνται, αλλά να συνεργάζονται ειλικρινώς μαζί τους.
Αποστείλατε καταλόγους των κυριωτέρων αντιδραστικών παραγόντων Ελλήνων.

Παραλήπται: Π. Μακρής, Δούκας, Δαμιανίδης, Γ. Κεραμικός.»



Η τελευταία πρόταση είναι συγκλονιστική! Να ζητάνε οι Βούλγαροι από τους κομμουνιστές του ΕΑΜ, καταλόγους με ονόματα Ελλήνων που αντιστέκονται στα σχέδιά τους! Δεν θα μάθουμε, μάλλον ποτέ, αν οι κομμουνιστές ικανοποίησαν τις απαιτήσεις των βουλγάρων, αν και κάτι υποψιαζόμαστε, διότι γνωρίζουμε μέσα από ιστορικά στοιχεία, τι έπραξαν οι βούλγαροι όταν αποχωρούσαν από την Μακεδονία μετά την ήττα των συμμάχων τους γερμανών. Στις μέρες μας, με την πρόοδο, δεν χρειάζονται τόσο οι καταδότες, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών “αυτορουφιανεύονται” στα λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σύνορα. Γενικώς, χωρίς σύνορα.

Οι διώξεις των Ελλήνων γίνονται και θα ενταθούν κομψά για την ώρα, διότι πρέπει από την μια να καμφθεί κάθε αντίδραση και από την άλλη να επικρατήσει ηρεμία έως να δοθεί η εντολή για την οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος στα πλαίσια της επιβολής της Νέας Τάξης, για το καλό τους. Οι κομμουνιστές είναι πρωτεργάτες στα σιωνιστικά, άρα ανθελληνικά, σχέδια. Ασχέτως αν πολλοί εκ των κομμουνιστών βλέπουν τα διαδραματιζόμενα με ιδεολογικές δικαιολογίες. Εξ άλλου ας μην περιμένουμε και τίποτε περισσότερο απ’ αυτούς διότι καλύτερα απ’ όλους τους ήξερε ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Ουλιάνωφ, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο, Λένιν. Είπε ο Λένιν γι αυτούς: Στους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 αφελείς και ο ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος. Για να το πει ο Λένιν…

Ο διωγμός των Ελλήνων δεν έχει αρχή και τέλος. Είναι διαρκής. Τυχούσα ύφεση αποτελεί προετοιμασία για κάτι χειρότερο. Διότι, Ελλάς και Νέα Τάξη δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Χρήστος Μαντζιάρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του