Στα άκρα ο «ιερός πόλεμος» Φαναρίου- Μόσχας – Η Ρωσική Εκκλησία ανακοινώνει «αντίστοιχη» και «σθεναρή» απάντηση στον Βαρθολομαίο







«Αντίστοιχη» και «σθεναρή» θα είναι η απάντηση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την εκχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.



Διπλωματική πηγή στο Βατικανό δήλωσε στον ανταποκριτή του TASS ότι η Αγία Έδρα δεν σκοπεύει να διατηρήσει επαφή με την εκκλησία που αναγνωρίστηκε από τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία, βΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟ . Η πηγή ανέφερε ότι το Βατικανό δεν πρόκειται να παρέμβει στις υποθέσεις της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα απαντήσει «κατ’ αντιστοιχία και με αυστηρότητα» στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να εκχωρήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, το Σάββατο, όπως σας είχαμε αναφέρει και προηγούμενο άρθρο μας.

Την Πέμπτη, Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από τακτική Ιερά Σύνοδο, έλαβε την απόφαση να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας και να επαναφέρει τον σχισματικό Πατριάρχη Φιλάρετο στην κανονικότητα της Εκκλησίας αλλά και τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Μαλέτιτς, της λεγόμενης «Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας».

Ο Αλεξάντερ Βολκόφ, εκπρόσωπος του του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου, δήλωσε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησία θα «εκφράσει τη θέση της» την Κυριακή κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Μινσκ, χωρίς να εξηγήσει τι είδος μέτρα πρόκειται να ληφθούν.




Από τη μεριά του, ο Πατριάρχης Κύριλλος, φτάνοντας στο Μινσκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ελπίζω η Ορθόδοξη Εκκλησία να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες… να μείνει ενωμένη».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του