"Μπλόκο" Παπαντωνίου στο άνοιγμα των λογαριασμών







Μπαράζ αιτημάτων δικαστικής συνδρομής από τους ανακριτές διαφθοράς, μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του βρώμικου χρήματος από τις μίζες που φέρονται ότι είχαν αποδέκτη τον πρώην υπουργό.

ΗΠΑ, Βέλγιο, Κύπρος, Ολλανδία και κυρίως Γαλλία είναι οι χώρες στις οποίες απέστειλαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής οι ανακριτές, προκειμένου να εντοπίσουν τους πιθανούς «σταθμούς» του μαύρου χρήματος. Το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται ιδιαίτερα στη Γαλλία, όπου ο Γιάννος Παπαντωνίου φαίνεται ότι είχε και έχει ακόμη τραπεζικούς λογαριασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός φέρεται ότι έχει προβάλλει και εκεί αντιρρήσεις για το άνοιγμα τους.





ADVERTISING

inRead invented by TeadsΟ πρώην υπουργός αλλά και η σύζυγός του επιχείρησαν επίσης να μπλοκάρουν με κάθε τρόπο το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών στην Ελβετία.





​Μέσω του Ελβετού δικηγόρου τους, δήλωναν «παραπλανηθέντες» από τους Έλληνες δικαστές και αρνούνταν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το άνοιγμα των λογαριασμώνΑν και μπροστά τους ανακριτές, το Νοέμβριο του 2017 και οι δύο διατείνονταν ότι συναινούν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου για δύο λογαριασμούς κι έναν ασφαλιστήριο συμβόλαιο που εμφανίζονταν να έχουν, εντούτοις στις ελβετικές αρχές, μέσω του Ελβετού δικηγόρου τους, δήλωναν «παραπλανηθέντες» από τους Έλληνες δικαστές και αρνούνταν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, πολύτιμα στοιχεία ήρθαν στα χέρια των αρχών από την εσωτερική αλληλογραφία μεταξύ των υπαλλήλων της Ελβετικής τράπεζας και του συγκατηγορούμενου φίλου του πρώην υπουργού ο οποίος είχε αναλάβει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αιτία το μεγάλο ύψος του ποσού των 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων που φέρεται να διακινήθηκε το οποίο έκανε αίσθηση στις ελβετικές αρχές.

Στόχος των ανακριτών είναι πάντως να προσπαθήσουν να εξετάσουν και το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Thales Μισέλ Ζοσεράν ο οποίος είχε μιλήσει πριν από 12 χρόνια για μίζες σε Έλληνα υπουργό στην υπόθεση των φρεγατών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του