Ύποπτοι και οι δυο για βαριά κακουργήματα




Δούρου, Ψινάκης καλούνται στη δικαιοσύνη μαζί με άλλα 18 άτομα ώς ύποπτοι για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Μια σειρά από σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την υποψηφιότητά της αναμένεται να προκύψουν από εδώ και πέρα για την Ρένα Δούρου, η οποία λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καλείται ως ύποπτη σοβαρών ποινικών αδικημάτων για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Μόλις 15 ημέρες πέρασαν από την κλήση της με την ιδιότητα του υπόπτου για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, η Ρένα Δούρου κλήθηκε και πάλι σε εξηγήσεις, αυτή τη φορά για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την καταστροφική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή 99 ανθρώπων έφτασε στην τελική ευθεία και οι τρεις εισαγγελείς που χειρίζονται πλέον την έρευνα καλούν περίπου 20 υπόπτους να δώσουν εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι καλούνται να δώσουν ενώπιον των εισαγγελέων είκοσι άτομα μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Οι ύποπτοι, σύμφωνα με πληροφορίες, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις εφ’ όλης της ύλης, για όσα έγιναν δηλώσεις δηλαδή η για όσα δεν έγιναν εκείνες τις κρίσιμες ώρες. Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική διάταξη του κώδικα ποινικής δικονομίας οι ύποπτοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για όλα τα αδικήματα που ενδεχομένως εντοπίστηκαν κατά την εισαγγελική έρευνα μεταξύ των οποίων και τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο- που τους καταλογίζουν με τις μηνύσεις τους οι συγγενείς των θυμάτων.
Η απάντηση της Ρένας Δούρου

Δήλωση της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου σχετικά με την κλήση της για εξέταση αναφορικά με την τραγωδία στην Ανατολική Αττική της 23ης Ιουλίου:
«Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη κρίση χρέους της χώρας μας.
Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου.
Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του