«ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΕΦΤΥΣΕ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ»! ΆΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΝΟΥ – ΤΕΡΕΝΣ! «ΜΑΚΕΔΟΝΟΚΛΑΣΤΗΣ» Ο ΚΟΥΙΚ. ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΤΗΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑ! ΟΙ ΑΝΕΛ ΕΞΑΫΛΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, ΈΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ. «ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ»







Άναυδοι παρακολουθήσαμε εχθές το νέο σόου του Πάνου Καμμένου από την Θεσσαλονίκη, από το οποίο προέκυψε ένας νέος όρος για την πολιτική ζωή του τόπου, ο περίφημος χαρακτηρισμός «Μακεδονοκλάστες», με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να δηλώνει πως για τους ΑΝΕΛ έχουν τελειώσει αυτοί που από τον ίδιο διορίστηκαν υπουργοί (Τέρενς Κουίκ) χωρίς καν να έχουν εκλεγεί αλλά και άλλοι (Έλενα Κουντουρά και Θανάσης Παπαχριστόπουλος) που έχουν εκλεγεί και τώρα δείχνουν διατεθειμένοι να ακολουθήσουν πορεία, μακριά από τις «κόκκινες» πατριωτικές «γραμμές» του κόμματος.

Τώρα, για το «Μακεδονοκλάστες» του Καμμένου, το πιθανότερο είναι να προέκυψε στο δαιδαλώδες μυαλό του Πάνου Καμμένου από τους περίφημους «Εικονοκλάστες». Μόνο που το αντίθετό του δεν μπορεί να είναι το «Μακεδονομάχοι». Και αυτό διότι Εικονοκλάστες ήταν η ειρωνική περιγραφή των Εικονομάχων αυτών που μάχονταν τις εικόνες στην Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη.






Εχθές, ο Πάνος Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσε «κεραυνούς» δείχνοντας ουσιαστικά τον Τέρενς Κουίκ ως «Μακεδονοκλάστη», εξαιτίας της στάσης του τελευταίου στο πρόσφατο επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο όπου ο υπουργός άμυνας μονομάχησε με τον πρώην υπουργό εξωτερικών και βγήκε… νικητής με τον δεύτερο να παίρνει το δικό του δρόμο, μακριά από την κυβέρνηση και να καταγγέλλει μέρα παρά μέρα τα «βρώμικα χέρια που πετούν λάσπη» που τώρα κρατούν και «μπιστόλια» για να πλήξουν την τιμή του.

Ο Τέρενς Κουίκ σε αυτή τη μονομαχία δεν περίμενε τον νικητή. Τοποθετήθηκε, όπως δημοσιεύθηκε και δεν διαψεύσθηκε, δηλώνοντας ξεκάθαρα πως ο ίδιος στηρίζει την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και την εθνική γραμμή και κατ επέκταση τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο νικητής όμως της μονομαχίας δεν ξέχασε και χθες του πέταξε το γάντι, το οποίο ο υφυπουργός Εξωτερικών σήκωσε απαντώντας εμμέσως αλλά μετά παρρησίας ότι προωθεί «την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα». Με λίγα λόγια απάντησε στον πρόεδρο του κόμματός του ότι δεν ακολουθεί και δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γραμμή της αντίθεσης στη συμφωνία των Πρεσπών.

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα αυτής της νέας μονομαχίας που ταλανίζει το χώρο της πολιτικής σκηνής, αν και ο Πάνος Καμμένος μετρά ήδη πολλές νίκες (Φίλης, Μουζάλας, αναβάθμιση Κουβέλη αλλά εκτός ΥΠΕΘΑ και Κοτζιάς).

Όμως οι πολίτες παρακολουθούν ένα θέαμα που μπορεί να θυμίζει σπαγγέτι γουέστερν με δόσεις Μόντυ Πάιθον εν τούτοις ο μεν πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, (και παραμένει παρά τη διαπίστωση Βούτση πως λειτούργησε αποσταθεροποιητικά για τη χώρα κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ), ο δε Τέρενς Κουίκ υφυπουργός Εξωτερικών.

Η «πληρωμένη» απάντηση Κουίκ σε Καμμένο

Ως έμμεση απάντηση στον Πάνο Καμμένο εκλαμβάνεται μια αποστροφή του λόγου του Τέρενς Κουίκ ο οποίος βρίσκεται στο Κάιρο σε επίσημη επίσκεψη.

«Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του