Άνοιξαν οι σάκοι με τα δολάρια στα Σκόπια: Ξεκίνησε η εξαγορά βουλευτών – «Αγριεύουν» οι Αλβανοί και προειδοποιούν με απόσχιση






Καζάνι που βράζουν τα Σκόπια. Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας θα προκαλέσουν πραγματικά πάταγο. Το Ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων απέκρυψε το σχετικό απόσπασμα του ΜΙΝΑ («Μακεδονικό» Διεθνές Πρακτορείο Ειδήσεων).




Τι αναφέρει το reseauinternational.net

«Οι Μακεδόνες απέρριψαν την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ε Ε που τους πρότεινε η κυβέρνηση Ζάεφ, με το δημοψήφισμα της 30 Σεπτεμβρίου 2018. Ωστόσο, το ίδιο βράδυ, οι γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ και της Ε Ε συνιστούσαν να παρακαμφθεί η λαϊκή οργή και να συνεχιστεί η διαδικασία, αυτήν την φορά από την κοινοβουλευτική οδό.

Κατά τον Μιλένκο Νεντελκόφσκι, η Ουάσιγκτον αμέσως εξουσιοδότησε ένα πρόγραμμα εξαγοράς των ψήφων των βουλευτών, αποκαλύπτει το Πρακτορείο ΜΙΝΑ.

ADVERTISING

inRead invented by Teads

Ένας υπεύθυνος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο πράκτορας Τέσλα», (ψευδώνυμο του Μίτκο Μπουρσέσκι), άνοιξε γραφείο σε ένα πολυτελές διαμέρισμα, ιδιοκτησίας του Σάσο Μιγιάλκο, ανεψιού του πρώην πρωθυπουργού Νικόλα Γκρουέφσκι. Εκεί πηγαίνουν, ένας-ένας, οι βουλευτές για να εισπράξουν δυόμιση εκατομμύρια δολάρια έκαστος, όπως αναφέρει στη μετάφρασή του ο καλός και αξιόπιστος δημοσιογράφος Μιχαήλ Στυλιανού.





Την επιχείρηση πιλοτάρουν οι πρεσβευτές των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπαίηλι, (που επόπτευσε την είσοδο της Τουρκίας στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης) και στην Αθήνα, Τζέφρι Πάϊατ (που οργάνωσε το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία).

Κατάφεραν να εγγράψουν στην ημερήσια διάταξη της Βουλής την αλλαγή του ονόματος της χώρας, που αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση.

Η Ψηφοφορία έχει καθοριστεί για τις 16 Οκτωβρίου, δηλαδή την ίδια μέρα που αναμένεται η δικαστική απόφαση για μια δεκάδα εθνικιστών βουλευτών που διώκονται με την κατηγορία ότι κατασκόπευαν το σοσιάλ-δημοκρατικό κόμμα.

Το σχέδιο των πρεσβευτών είναι να αρθεί η βουλευτική ασυλία αυτών των βουλευτών, ώστε να μην μπορούν να ψηφίσουν. Υπολογιζομένων και των ψήφων των βουλευτών που εξαγοράσθηκαν, θα εξασφαλιστεί έτσι, δια της μηχανικής, η πλειοψηφία υπέρ της πρότασης Ζάεφ.»


Με λίγα λόγια μοιράζουν χρήματα για να περάσει πάση θυσία το ΝΑΙ από την Βουλή, ούτως ώστε να προχωρήσει γρήγορα η επίλυση του ονόματος, για να εισχωρήσουν τα Σκόπια γρηγορότερα στο ΝΑΤΟ, με σκοπό να ανακόψουν κάθε δίοδο της Μόσχας στα Βαλκάνια.

Την ίδια στιγμή και οι Αλβανοί βρίσκονται στο πόδι σύμφωνα με το echedoros. καθώς η «Συμμαχία για τους Αλβανούς» προέτρεψε τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να απολύσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπουγιάρ Οσμάνι, λόγω του ότι η Ειδική Εισαγγελία κατά της διαφθοράς, άνοιξε έρευνα σε βάρος του, για κατάχρηση κρατικών κεφαλαίων το 2010, όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Η έρευνα κατά του Οσμάνι από την Εισαγγελία κατά της διαφθοράς, σηματοδοτεί την έναρξη της πρώτης σημαντικής υπόθεσης εναντίον ενός πολιτικού του κόμματος των Αλβανών «Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση»-DUI.

Σύμφωνα με τη κόμμα της ‘Συμμαχίας για τους Αλβανούς’, ο Μπουγιάρ Οσμάνι δεν έχει καμία ηθική νομιμοποίηση να οδηγήσει την ατζέντα για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ούτε συνάδει με την στρατηγική της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

«Αυτό, όπως και τα καθημερινά σκάνδαλα διαφθοράς, όπως του αντιπροέδρου Κότσο Ανγκιούσεφ και πολλών άλλων υπουργών, εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς οι πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερο ότι το νέο καθεστώς με βάση τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις αντικαθιστά το παλαιό καθεστώς», σημειώνει το αλβανικό κόμμα.

Ταυτόχρονα όπως ενημερώνει ανταπόκριση του thessnews από τα Σκόπια, ο αλβανικός παράγοντας δεν κρύβει την ενόχλησή του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και κυρίως για την καθυστέρηση που προκαλεί στην έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς γι’ αυτόν μόνο ένα θέμα υπάρχει: η ένταξη στο ΝΑΤΟ και μπροστά σ’ αυτό όλα υποχωρούν!

Κάποιοι ακραίοι κύκλοι της αλβανικής κοινότητας έφταναν στο σημείο να λένε ότι «εάν οι συμπατριώτες μας δεν θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ή εάν δεν θέλουν να κάνουν το χρέος τους προκειμένου η χώρα μας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ας μας αφήσουν εμάς που θέλουμε και κάνουμε το χρέος μας γι΄ αυτό να μπούμε στη συμμαχία με άλλον τρόπο», υπονοώντας αλλαγή συνόρων και δημιουργία νέων κρατών…

Οι εξελίξεις λοιπόν αναμένονται με ενδιαφέρον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του