Η Κύπρος θα πληρώσει πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ αν βγει νωρίτερα από το μνημόνιο. Η Ελλάδα πόσα θα πληρώσει;


Αν η Κύπρος θελήσει να απαλλαγεί νωρίτερα από τους δανειστές της, τότε θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο (για διαφυγόντα κέρδη των τοκογλύφων μήπως;) ύψους 100 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σχεδόν στο 0,58% του ετήσιου ΑΕΠ της.

Τα κόμματα ζητούσαν πρόνοια πρόωρου απεγκλωβισμού από το μνημόνιο, θέμα το οποίο είχε θέσει και ο Ανανστασιάδης.

Μία ημέρα πριν το χρονικό όριο που τέθηκε στην Κύπρο για να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το μνημόνιο με την τρόικα, θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής, έχοντας ενώπιόν της τέσσερα νομοθετικά κείμενα: το μνημόνιο, τη δανειακή σύμβαση με τον ΕΜΣ και τους γενικούς και συγκεκριμένους όρους που τη συνοδεύουν.

Τα τέσσερα κείμενα κατατέθηκαν χθες στη Βουλή, και οι βουλευτές -κυρίως τα μέλη των επιτροπών Οικονομικών και Εξωτερικών- έχουν μπροστά τους τις επόμενες τρεις μέρες για να τα μελετήσουν. Γι’ αυτό και συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή Οικονομικών και από κοινού με την επιτροπή Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τη συνοδευτική επιστολή των νομοσχεδίων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, οι λόγοι ψήφισης του κυρωτικού νομοσχεδίου για τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο πριν την 1η Μαΐου αναφέρονται σε δύο ημερομηνίες:
Η πρώτη ημερομηνία είναι η Δευτέρα 29 Απριλίου, οπότε σε συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί η κατάσταση στην Κύπρο όσον αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος χρηματοδότησής της, «με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση των μέτρων που θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης».  Η δεύτερη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 3 Μαίου, οπότε θα συνέλθει το δ.σ. του ΕΜΣ για έγκριση της δανειακής σύμβασης και εκταμίευσης της πρώτης δόσης. http://olympia.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του