ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Ευρεία σύσκεψη για τον Oργανισμό Κωπαΐδας


H διοικητική και  οικονομική κατάσταση του Oργανισμού Κωπαϊδας καθώς  και θέματα άρδευσης της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου τέθηκαν επί τάπητος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, και στην οποία μετείχαν ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο Πρόεδρος του  Οργανισμού Κωπαϊδας κ. Π. Σταθιάς και ο Αν. Διευθυντής Β. Μιχάλης .
Στη  σύσκεψη η οποία  πραγματοποιήθηκε  μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη  Γ. Μουλκιώτη, αναλύθηκαν διεξοδικά τα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού, οι οφειλές  κύρια σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΙΚΑ και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ανείσπρακτες.....
απαιτήσεις του.
Για τη φετινή λειτουργία του Οργανισμού, αναδείχθηκε το μείζον  πρόβλημα της ρύθμισης των οφειλών του ώστε να υπάρξει δυνατότητα ηλεκτροδότησης και άρδευσης των κληροτεμαχίων, ενώ ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, η συνδρομή όλων των παρευρισκόμενων, για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. 
Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αφενός μεν  να προχωρήσει με τους συναρμόδιους Υπουργούς άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία για πρόσληψη προσωπικού, αφού ο Οργανισμός Κωπαϊδας είναι αυτοχρηματοδοτούμενο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου χωρίς χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αφετέρου δε,  να ζητηθεί και η έκδοση απόφασης για ανασύνθεση του Δ.Σ. ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες και ανάγκες. Τούτο, ως μεταβατικό στάδιο μέχρι τη μετεξέλιξή του σε Αναπτυξιακό φορέα διαχείρισης του Κωπαϊδικού πεδίου με δημόσιο χαρακτήρα, όπως θα προκύψει από μελέτη που θα εκπονηθεί, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και  οι βουλευτές κ.Ι.Καράμπελας, Α. Κουτσούμπας και Ι.Σταθάς, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Φ. Παπαθωμά, οι δήμαρχοι Ορχομενού Κ. Ξηρογιάννης και Αλιάρτου Γ. Ντασιώτης, ο Αντιδήμαρχος Θηβών Π. Τσαραμπάρης και ο πρώην Πρόεδρος του Οργανισμού και περιφερειακός σύμβουλος Γ. Ζιώγας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του