Έρχεται «λουκέτο» σε 252 φορείς του δημοσίου


dimosioi adeiaΚατάλογο με τα 252 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που θα καταργηθούν και μέσω αυτών θα απολυθούν 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, έχει καταρτήσει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», οι 252 αυτοί οργανισμοί περιλαμβάνονται στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που αριθμεί συνολικά 1.506 οργανισμούς και δημόσιες επιχειρήσεις που εποπτεύονται κυρίως από 10 υπουργεία όπως είναι το Παιδείας, το Πολιτισμού, Περιβάλλοντος αλλά και Υγείας.
Τα νομικά αυτά πρόσωπα του δημόσιου τομέα διαθέτουν κατά κανόνα υπαλλήλους αορίστου χρόνου, αλλά και σημαντικό αριθμό συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, οι οποίοι θα αναγκαστούν να οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο με την καταβολή αποζημίωσης και, πιθανότατα, την παροχή πρόσθετων κινήτρων, όπως εξαγορά πλασματικών συντάξιμων χρόνων με ευνοϊκούς όρους.
Από «κόσκινο» θα περάσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, από «κόσκινο» θα περάσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι του στενού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων ένστολων και εκπαιδευτικών, το αμέσως προσεχές διάστημα.
Στο έλεγχο θα καταγραφουν αναλυτικά τα προσόντα τους και ταυτόχρονα θα εξακριβωθούν οι περιπτώσεις πλαστών πιστοποιητικών, κάτι που αυτομάτως θα τους οδηγήσει εκτός δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται ήδη τρία εναλλακτικά σενάρια σχετικά με τη «βαρύτητα» των προσόντων της αξιολόγησης και πολύ σύντομα θα γίνουν οι ανακοινώσεις.
Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν πτυχία, γνώση ξένων γλωσσών, η παρακολούθηση σεμιναρίων κλπ ενώ η αρχαιότητα περνά σε δεύτερη μοίρα. Ετσι, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο θα υπάρξει μία πλήρης χαρτογράφηση των ικανοτήτων του προσωπικού ενώ το νέο, εμπλουτισμένο μητρώο που θα προκύψει θα χρησιμοποιηθεί ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ανακατατάξεις.
Σε συνδυασμό με τα νέα οργανογράμματα που είναι ήδη έτοιμα αλλα και τα περιγράμματα θέσεων, θα διευκρινιστεί αν και ποιός υπάλληλος μπορεί να υπηρετήσει σε κάποια θέση.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα δεν αποκλείεται να υπαρξουν και απομακρύνσεις, με αρμόδιο να κρίνει κάθε φορά το εκάστοτε υπηρεσιακό συμβούλιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του