Άρχισε πάλι τους εκβιασμούς ο Στουρνάρας: Ψηφίστε αλλιώς δεν παίρνουμε τη δόση


STOURNARAS VOULI1Με παρουσία τριών υπουργών της κυβέρνησης, του Γιάννη Στουρνάρα, του Αντώνη Μανιτάκη και του Γιάννη Βρούτση ξεκίνησε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος εγκρίθηκε με ψήφους 26 υπέρ και 15 κατά.
Ο κ. Στουρνάρας εξήγησε τη διαδικασία του κατεπείγοντος δηλώνοντας ότι τη Δευτέρα συνεδριάζει το Euroworking Group ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ για την χώρα μας και τον Μάιο άλλα 6 δισ. ευρώ.
Έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για «μνημονιακή τροϊκανή δικτατορία και για νομοσχέδιο - τερατούργημα» που καταλύει τον κανονισμό της Βουλής. «Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται» απάντησε στον κ. Λαφαζάνη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Να τηρηθεί ό,τι τήρησαν όλες οι κοινωνίες, ο ανθρώπινος πολιτισμός από την Γαλλική Επανάσταση μέχρι σήμερα» ζήτησε ο Αλέξης Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ).
Ο Νότης Μαριάς (ΑΝΕΛ) επισήμανε ότι παρατηρείται συνεχής απαξίωση της Βουλής αφού αποδεικνύεται πια πως η λογική αυτή είναι συστηματική και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου.
«Όλες οι ενέργειες και πράξεις δείχνουν πως δεν είμαστε πλέον κυρίαρχη χώρα. Υπακούτε για άλλη μία φορά, στις επιταγές της Τρόικας και του ΔΝΤ» ανέφερε ο Ηλίας Παναγιώταρος από την ΧΑ.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε την διαφωνία του ΚΚΕ και κατήγγειλε τη διαδικασία επισημαίνοντας ταυτοχρόνως πως «η ουσία πάει χέρι-χέρι με τη διαδικασία». «Εφαρμόζετε την αντιλαϊκή πολιτική που είστε δεσμευμένοι να υλοποιήσετε» ανέφερε.
Για κυβερνητικό αλαλούμ ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και μέσα στα συγκυβερνώντα κόμματα έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. «Σε ένα μόνο άρθρο η Βουλή με διαδικασίες fast track θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με την διαδικασία του κατεπείγοντος (...) η Βουλή βιοτεχνία παραγωγής και νομοθέτησης όσων επιβάλει η τρόικα με εκτελωνιστή τον Στουρνάρα και τον Σαμαρά να υπογράφει» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημειώνεται ότι το αίτημα του ΠΑΣΟΚ προκείμενου να συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο οι προτάσεις του κόμματος για την ανάσχεση της ανεργίας ικανοποιήθηκε τελικά.
Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση όταν οι βουλευτές πληροφορήθηκαν στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ότι οι προτάσεις δεν είχαν συμπεριληφθεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του