ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ. ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ...


italia-epithesi
Προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό. Αλλά δεν είναι. Κάποιοι τύποι σαν τον Βενιζέλο- στην Ιταλία, εξακολουθούν να διαδίδουν διάφορα για τον 49χρονο άνεργο ένοπλο που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών έξω από το κυβερνητικό μέγαρο .Ο Λουίτζι Πρεΐτι από την Καλαβρία σύμφωνα με τον αδερφό του, αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα και όχι ψυχιατρικά. Επαγγελματικά για την ακρίβεια. Προβλήματα επιβίωσης . Μόνον που σκέφτηκε ότι ήρθε η ώρα να πάρει πολλούς μαζί του αλλά άφησε παράλυτο έναν αστυνομικό. Που δεν έφταιγε σε τίποτα.
«Ο Λουίτζι έχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα εννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε ο Αρκλάντζελο Πρεΐτι.
Σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα της Ρώμης «Στόχος του ήταν να χτυπήσει πολιτικούς»
«Είμαι απελπισμένος. Ήθελα να κάνω κάτι θεαματικό»

Στην σύντομη, κατάθεσή του, ο Λουίτζι Πρέιτι τόνισε επανειλημμένα ότι «δεν μισεί κανέναν, αλλά είναι απελπισμένος», όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ο 49χρονος άνδρας, που είχε χωρίσει πρόσφατα από την δεύτερη γυναίκα του, δεν μπορούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, να βλέπει όσο συχνά ήθελε τον 11χρονο γιο του. Επί δυο δεκαετίες είχε δουλέψει ως οικοδόμος κοντά στο Τορίνο, στην βορειοδυτική Ιταλία, αλλά την τελευταία περίοδο είχε μείνει άνεργος και είχε αναγκασθεί να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του, στην Καλαβρία. «Ήθελα να κάνω κάτι το θεαματικό την ημέρα της ορκωμοσίας της κυβέρνησης», φέρεται να είπε ο Πρέιτι στους εισαγγελείς. Κάποια κανάλια(ας πούμε το Mega της Ιταλίας)είχαν μεταδώσει ότι ο ένοπλος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Κάποιος τύπος σαν τον Παπαδήμο, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Ενρίκο Λέτα, έκανε λόγο για «τραγική χειρονομία» ενός ανέργου. Εύκολο για τα όργανα της μασονίας να κρίνουν γενικόλογα και αδιάφορα.
Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής την ώρα που μέσα στο μέγαρο ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας.
Βαριά τραυματισμένος ένας εκ των δύο αστυνομικών
Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί – ο 50χρονος Τζουζέππε Τζανγκράντε και ο 30χρονος Φαντσέσκο Νέγκρι, - που μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σαν Τζοβάννι και Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης. Ο 50χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι γιατροί δεν έχουν προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις, ενώ τις επόμενες ώρες πρόκειται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Ο δεύτερος καραμπινιέρος, φέρει τραύματα στο πόδι και υποβάλλεται σε επέμβαση.
Ελαφρά τραυματισμένη είναι, επίσης, μια γυναίκα η οποία είναι έγκυος και περνούσε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο την ώρα των πυροβολισμών. Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το Russia Today, κάνουν λόγο για τουλάχιστον οχτώ πυροβολισμούς.
Ας κάνουν το σταυρό τους πολλοί. Ότι ξεκινά να γίνεται μια φορά, επαναλαμβάνεται. Ας έχει το νου της και η ΕΛΑΣ. Κοντοζυγώνει η ώρα. Ελπίζουμε να το έχουν καταλάβει. Και ας πάρουν τα μέτρα τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του