Οριστική ρήξη Βενιζέλου - Παπανδρέου

Συνάντηση σε βαρύ κλίμα σήμερα το μεσημέρι
παπανδρεου,βενιζελος,πασοκ
Τα αποτελέσματα του ελέγχου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, πυροδοτούν ένταση και απρόβλεπτες εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος. Οι διαρροές για τα πορίσματα των εταιρειών που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν διαχειριστικό έλεγχο, καταλογίζουν βαρύτατες ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας την οργή του κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο πρώην Πρωθυπουργός τηλεφώνησε χθες στον κ. Βενιζέλο ζητώντας εξηγήσεις από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τις ''ανεύθυνες και άθλιες διαρροές'', όπως τις χαρακτηρίζουν κύκλοι προσκείμενοι στον ίδιο.

Μάλιστα ''φωτογραφίζουν'' για αυτές τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Σαλαγιάννη.
Η συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους προδιαγράφοντας την αποφασιστικότητα του πρώην Πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ρήξη με τη σημερινή ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του.
Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, χωρίς όμως να διαψεύσει ή να υποβαθμίσει τα πορίσματα του ελέγχου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν σήμερα το μεσημέρι, σε μία συνάντηση που μπορεί να αποβεί καθοριστική για τη συνοχή του ΠΑΣΟΚ αφού ο κ. Παπανδρέου και οι υποστηρικτές του εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα αφού θεωρούν ότι επιχειρείται η ηθική εξόντωση του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ιδιαίτερα επικριτικά είναι στελέχη όπως οι κ.κ Καρχιμάκης, Παπουτσής αλλά και ο κ. Ρέππας που καταλογίζουν ρεβανσιστικές τάσεις στους βενιζελικούς και απόπειρα ξεκαθαρίσματος προσωπικών λογαριασμών.
Από την πλευρά τους στελέχη του ''Βενιζελικού μπλοκ'' καλούν τον πρώην Πρωθυπουργό αλλά και όσους είχαν την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ να δώσουν εξηγήσεις για μία σειρά δαπανών που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και επισημαίνουν με νόημα ότι από το 2004 και ύστερα ''το αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ κατασπαταλήθηκε και έκανε φτερά''.
Αυτό που δεν έχουν αντιληφθεί ίσως κάποιοι, είναι ότι η υπόθεση αυτή ενδέχεται να προκαλέσει και επέμβαση της Δικαιοσύνης και τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ λάμβανε και τραπεζικά δάνεια αλλά κυρίως... κρατική επιχορήγηση και αυτό νομιμοποιεί μία παρέμβαση της Δικαιοσύνης τις επόμενες μέρες.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του