ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση της 19ης Απριλίου στην Αθήνα


Συνάδελφοι,
το τι έχει συμβεί τα τρία τελευταία χρόνια στις συντάξεις μας, στην υγειονομική περίθαλψη και στην φορολογία μας, είναι περιττό να ξαναειπωθεί. Το ζούμε καθημερινά.
Η τραγική αυτή κατάσταση δεν μπορεί να τερματιστεί μόνη της. Χρειάζεται αγώνας συνεχής και επίμονος.
Οι ομοσπονδίες των συνταξιουχικών οργανώσεων όλων των κλάδων (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ και ΟΤΑ), από καιρό έχουν δημιουργήσει συντονιστικό όργανο και δρουν από κοινού στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Το ίδιο έχει γίνει και με τα πρωτοβάθμια σωματεία ανά περιοχή. Στην Λιβαδειά, το συντονιστικό όργανο, έχει κάνει ήδη παράσταση διαμαρτυρίας στον αντιπεριφερειάρχη κ. Μουλκιώτη που του επέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα και τα αιτήματα των συνταξιούχων για να εισπράξει την απάντηση "σας καταλαβαίνουμε αλλά ....".
Την Τετάρτη 13-3-2013, αντιπροσωπία του πανελλήνιου συντονιστικού, σε σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς παρουσία εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων....
Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, μας ενημέρωσε για τις προσπάθειες που κατέβαλε να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους υπουργούς και την συνεχή άρνηση αυτών να τους δεχθούν. Όλοι θυμόμαστε πώς αντιμετώπισαν τα ΜΑΤ τα μέλη του όταν απαίτησαν από τον υπουργό εργασίας κ. Δρούτση να τους δεχτεί στο γραφείο του. Τους απεκάλεσε "τραμπούκους" και τους έστειλε για "διανυκτέρευση" στα κρατητήρια της αστυνομίας !
Ο πρωθυπουργός μας, που για τον οποιοδήποτε τυχοδιώκτη "επενδυτή" βρίσκει χρόνο και τον δέχεται, που με τους τραπεζίτες και τους εκπροσώπους της "πραγματικής οικονομίας" ξημεροβραδιάζεται, δεν βρίσκει χρόνο να ακούσει τα "περήφανα γηρατειά". Την δουλειά αυτή την έχει αναθέσει στα ΜΑΤ.
Έφτασε όμως ο κόμπος στο χτένι και την Παρασκευή 19 του Απρίλη θα τον υποχρεώσουμε, με την δυναμική μας παρουσία στην συγκέντρωση και συλλαλητήριο όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 1130 το πρωί και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το μέγαρο Μαξίμου.
Φτάνει πια η μοιρολατρία. Να πάψουμε να θεωρούμε αυτά τα μέτρα σαν θεομηνία. Έχουν συγκεκριμένη αιτία που προσπαθούν, οι υπάλληλοι και τα φερέφωνα της πραγματικής εξουσίας, με την παραπληροφόρηση να την συσκοτίσουν. Όμως τέρμα πια τα παραμύθια. Δεν είναι ότι δεν τα καταλαβαίναμε, απλά δίναμε κάποια περιθώρια. Αλλά είναι πλέον θέμα επιβίωσης. Δεν πάει άλλο !  και πρέπει να το βροντοφωνάξουμε.
Πρέπει να κάνουμε την φωνή μας τόσο δυνατή που να την παίρνουν υπόψη τους όλοι αυτοί που διαχειρίζονται, σαν αριθμούς σε κάποιο ταμπλό χρηματιστηρίου, την ζωή μας και κυρίως την ζωή των παιδιών μας.
Βγήκαμε απ' την παραγωγή αλλά όχι κι απ' την ενεργό ζωή και θα παλέψουμε γι' αυτή. Πολύ περισσότερο που ο καθένας μας έχει να φροντίσει και γι' άλλες ζωές που βρέθηκαν στο κενό χωρίς δουλειά, χωρίς όνειρα για το μέλλον.
Το ΔΣ του Συλλόγου, οργανώνει την μαζική μας συμμετοχή στην διαμαρτυρία της 19ης Απριλίου, μισθώνοντας λεωφορείο με δική του δαπάνη,  που θα μας μεταφέρει στον χώρο της συγκέντρωσης.
Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει από το Δημοτικό πάρκο  (Ζάππειο) στις 830 το πρωί της Παρασκευής 19/4
Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετάσχουν, μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και να προσκαλέσουν όσους άλλους συνταξιούχους ΔΥ γνωρίζουν και δεν είναι ακόμα μέλη.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Παπιώτης Δημήτριος
Ο Γεν. Γραμματέας Παπαγεωργίου Δημήτριος

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του