Η ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ


manolada4
Στις 15 Μαίου 2012 στη Μανωλάδα τα αιματηρά περιστατικά είχαν επαναληφθεί. Όλοι ήξεραν εδώ και χρόνια. Για τα βρωμερά τολ που νοικιάζουν αληταράδες της περιοχής, για την εκμετάλλευση, για τις αγριότητες. Οι τσιφλικάδες επέλεξαν αλλοδαπούς για να τους πίνουν το αίμα. Και το υπουργείο Εργασίας, το Τμήμα Λαθρομεταναστών και Αλλοδαπών της Πάτρας, όλη η αστυνομική διεύθυνση Ηλείας, οι πάντες. Και όλοι σιωπούσαν. Γιατί άλλοι λαδώνονταν και άλλοι έσπρωχναν λαθραίους.
Τι θα ωφελήσει εαν πάει Βεληγκέκας εκεί ο Δένδιας; Θα τους κάνει ντα; Η περιοχή είναι ένας σύγχρονος Αμερικανικό νότος. Μαφίες, ναρκωτικά, σωματεμπορία, λαθροδιακίνηση.
Τότε είχαμε ασχοληθεί πάλι με το θέμα. Για διαβάστε:

Στο βασίλειο της φράουλας και των καρπουζιών οι εύθραυστες κοινωνικές ισορροπίες που επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους ντόπιους εργοδότες-τσιφλικάδες που εισέπρατταν την υπεραξία των αλλοδαπών εργατών με μεροκάματα της πείνας, έχει δώσει σειρά στην ισορροπία του τρόμου. Ξημερώματα Δευτέρας οι άγριες φυλές του εύφορου κάμπου παραλίγο να προκαλέσουν μακελειό. Μια διαμάχη μεταξύ Αιγύπτιων και εργατών από το Μπαγκλαντές που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής άναψε τον «πόλεμο». Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της Νέας Μανωλάδας αλλά και οπτικό υλικό, εσμός αλλοδαπών και λαθραίων επιτέθηκε σε κατοίκους της περιοχής ζητώντας αίμα.
Η διαμάχη κατά τα τοπικά μέσα ξεκίνησε με αφορμή τα χαμηλά μεροκάματα. Την νύχτα της Κυριακής το πλούσιο κεφαλοχώρι θύμισε σκηνικό Νέας Ορλεάνης. Πάνω από 300 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων επέλασαν στην πλατεία κραυγάζοντας. Το ύποπτο στην υπόθεση είναι ότι κατά πληροφορίες η όξυνση στους κόλπους των αλλογενών προκλήθηκε από ομάδα ομοεθνών τους που είχαν φτάσει νωρίτερα μέσα στη μέρα, από την Αθήνα. Κάποια στιγμή λαθρομετανάστες σε κατάσταση αμόκ τράβηξαν μαχαίρια έξω από καφετέρια στην οποία βρίσκονταν κάτοικοι, επιχείρησαν να εισβάλουν μέσα ενώ άλλοι οπλισμένοι με σπασμένα γυαλιά, ζητούσαν εκδίκηση. Κάποιοι πέταξαν πέτρες σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ κατάφεραν τελικά να μπουκάρουν μέσα στο μαγαζί με αποτέλεσμα να συμπλακούν με τους θαμώνες. Από την συμπλοκή υπάρχουν δύο τραυματίες. Μέχρι χτες η τοπική αστυνομία δεν είχε βγάλει καμία ανακοίνωση για το συμβάν. Πάντως η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή είναι έκρυθμη. Πάντως τοπικοί παράγοντες συνιστούν ψυχραιμία αφού υποψιάζονται ότι τα επεισόδια είναι υποκινούμενα με στόχο πολιτικά οφέλη αφού κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για οργανωμένη «στάση λαθραίων κολλήγων».
Σύρραξη όμως έγινε και την Δευτέρα το μεσημέρι στην Αμαλιάδα. Αλλοδαποί από την Αλβανία συνεπλάκησαν σε κεντρικό σημείο της πόλης με αποτέλεσμα δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.
Λακωνία: Όργιο κλοπών, φυματίωση και επιχειρήσεις σκούπα
Η κατάσταση φαίνεται να είναι εκτός ελέγχου στον εύφορο κάμπο των χωριών της νότιας Λακωνίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ορδές λαθρομεταναστών(κυρίως από Μαρόκο και Πακιστάν)τις νυχτερινές ώρες, πεινασμένοι και άρρωστοι(αφού στην περιοχή θερίζει η ελονοσία και η φυματίωση)μπαίνουν ατάκτως σε σπίτια, κλέβουν, κάνουν πλιάτσικο και ζητούν τροφή και λεφτά. Μόνον χθες η αστυνομία σε επιχείρηση σκούπα προχώρησε σε πάνω από 100 συλλήψεις. Ωστόσο οι αρχές είναι εξαιρετικά απαισιόδοξες για την κοινωνική ειρήνη στην περιοχή αφού μετά το φονικό στην Τραπεζοντή(του 39χρονου Ρουμάνου από τον 49χρονο υπεργολάβο της ΔΕΗ)οι ντόπιοι έχουν εξαγριωθεί προχωρώντας σε μέτρα ατομικής προστασίας και φύλαξης.
ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ
Σε καθημερινή παρακολούθηση και υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του ΠΑΜΕ έχουν τεθεί από την περασμένη Κυριακή οι κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αλλοδαπών εργατών στην ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας στο νομό Ηλείας. Μετά τα εκτεταμένα επεισόδια και τις οδομαχίες στην Νέα Μανωλάδα, ο εύφορος κάμπος της φράουλας μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Και οι λόγοι είναι πολλοί καθώς όπως προκύπτει από μαρτυρίες των κατοίκων μεταφερόμενοι αλλοδαποί εργάτες από την Αθήνα στήνουν σκηνικά έντασης και «ταξικής» αντιπαράθεσης με τα ντόπια μεγαλοαφεντικά των μποστανιών που βλέπουν τις χρόνιες ισορροπίες να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.
Σύμφωνα με αναρτήσεις σε αριστερίστικα site του διαδικτύου αλλά και πληροφορίες από την Μανωλάδα, την Τρίτη και την Τετάρτη τα επεισόδια συνεχίστηκαν. Μάλιστα ο γνωστός διαδικτυακός εκφραστής των αντιεξουσιαστών με τίτλο «πόλεμος στα αφεντικά» αναφέρει ότι οι αλλοδαποί καλλιεργητές έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας, αντιδρώντας στα χαμηλά μεροκάματα. Η αστυνομία υποβαθμίζει τα γεγονότα καθώς σε γενικευμένη σύρραξη είναι αμφίβολο αν προλάβει να αντιδράσει. Οι αρχές γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνον στην περιοχή της Βουπρασίας εγκαταβιούν αυτή την εποχή πάνω από 3.000 άνεργοι, απασχολούμενοι ή ημιαπασχολούμενοι λαθραίοι και νόμιμοι μετανάστες. Προληπτικά, προχωρούν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Από την ίδια πηγή αναφέρεται ότι συμπλοκές υπήρξαν και μεταξύ εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των παραγωγών φράουλας, όταν οι πρώτοι επισκέφθηκαν το χώρο των καλλιεργειών και διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών.
Από την πλευρά τους τα κεντρικά του ΠΑΜΕ στην Αθήνα σε ερώτηση της «δημοκρατίας» για τα γεγονότα της Μανωλάδας, ανέφεραν ότι «το ΠΑΜΕ είναι ενήμερο για τις διενέξεις μεταξύ παραγωγών και εργατών. Όλα άρχισαν εξαιτίας της πρακτικής των ιδιοκτητών των καλλιεργειών να δώσουν το μάζεμα της φράουλας σε υπεργολάβους. Κάποιοι από αυτούς έριξαν στο μοίρασμα των χρημάτων καλλιεργητές με αποτέλεσμα να σημειωθούν τα επεισόδια». Ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του ΠΑΜΕ στην Πελοπόννησο, διευκρινίζει πάντως ότι «μέλη μας δεν αναμείχθηκαν στις συρράξεις. Οι ντόπιοι παραγωγοί χρησιμοποιούν Μπαγκλαντεζιανούς υπεργολάβους που μοιράζουν το χρήμα κατά το δοκούν».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του