ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”: Ψήφισμα για το Νοσοκομείο


Εμείς, τα μέλη του Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β. «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» στη σημερινή Γενική Συνέλευση, αφού μεταξύ άλλων συζητήσαμε και για τις εξελίξεις στην υγεία και την κατάσταση που διαμορφώνεται στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικότερα για την τραγική και συνάμα επικίνδυνη για ζωή, κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Θηβών, καταλήξαμε στα κάτωθι συμπεράσματα και αποφάσεις :
Ενώ η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει, γίνεται πλέον εύκολα αντιληπτό, ότι τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι προσωρινά, ούτε και  τα τελευταία. Δεν έχουν σκοπό τη «διάσωση» της χώρας, αλλά τη δημιουργία φτηνού, ευέλικτου και πειθήνιου εργατικού δυναμικού για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κράτος.
Οι πολιτικές που μειώνουν μισθούς και δικαιώματα και περικόπτουν κοινωνικές δαπάνες στην υγεία - πρόνοια κ.α., οδηγούν συνδυασμένα στην άνοδο του βαθμού της εκμετάλλευσης.....
των εργαζομένων. Στοχεύουν στο να εξασφαλιστεί αφ’ ενός, ζεστή χρηματοδότηση  για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και αφ’ ετέρου στη δημιουργία πεδίων κερδοφορίας για το κεφάλαιο.
Αυτό εξυπηρετεί η μετατροπή  του κοινωνικού αγαθού της υγείας σε εμπόρευμα και η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ως καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων (νοσηλευτών, διοικητικού προσωπικού, ιατρών τεχνικών, κ.ά.) στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικότερα του Γ.Ν. Θηβών ενάντια σε περικοπές, συγχωνεύσεις και απολύσεις.
Απαιτείται η ανάπτυξη και δράση της κοινωνικής συμμαχίας για τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα. Ασθενών, εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, μαθητών – σπουδαστών, όλης της πόλης και των χωριών της περιοχής. Ενάντια στη πολιτική της  Ε.Ε. που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα».
Έχοντας ξεκάθαρο ότι είναι ασυμβίβαστα πράγματα η επιχειρηματική δράση στην υγεία και ταυτόχρονα να είναι εξασφαλισμένα τα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς και η παροχή δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για το λαό, διεκδικούμε :
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Να μην κλείσει ή συγχωνευθεί καμία κλινική ή τμήμα νοσοκομείου.
Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του νοσοκομείου Θηβών.
Επαρκή χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη και ασφαλή λειτουργία όλων των τμημάτων – κλινικών – μηχανημάτων – εργαστηρίων του νοσοκομείου Θηβών.
Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Περίθαλψη ανέργων – ανασφάλιστων, χωρίς προϋποθέσεις.
Αποφασίζουμε 3ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρες 11:00 – 14:00 και συμμετοχή στο πανθηβαϊκό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Η ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του