Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε τους δύο τόνους ηρωίνης, ποιος "έσπασε" και είπε που βρίσκονται τα υπόλοιπα ναρκωτικά;



ploio narkotikaΝέες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε αποθήκη στο Κορωπί Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή Λαμπρικά, εντοπίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας μετά από αιφνιδιαστική επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν και δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας.
Πρόκειται για 986 κιλά και 600 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε 138 πακέτα, που σύμφωνα με πληροφορίες, συνδέονται με τον εντοπισμό πριν μια εβδομάδα πάνω του ενός τόνου ηρωίνης σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί, για την οποία έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος εφοπλιστής.
Μέχρι στιγμής η συνολική ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί ξεπερνά τους 2 τόνους και είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί στην Ευρώπη.
Το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Noor -1 που εντοπίστηκε και δεσμεύθηκε στη Βλήχα Ελευσίνας ήταν αυτό που μετέφερε τα ναρκωτικά.
Η ποσότητα της ηρωίνης φορτώθηκε στις αρχές Μαΐου σε λιμάνι στο Ομάν. Το πλοίο καθώς έφθανε στην Ελευσίνα, στις 7 Ιουνίου, έπαθε μηχανική βλάβη κι έδεσε "αρόδου".
Τα ναρκωτικά μεταφέρθηκαν σε τρεις δόσεις. Δυο με φορτηγά μέσα σε πέλετ και μια με άλλα οχήματα.
Βρέθηκαν επίσης 18 τόνοι λαθραίο πετρέλαιο για το οποίο σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία.
Σύμφωνα με το Λιμενικό το πλήρωμα είναι 11 αλλοδοποί, υπήκοοι Ινδίας, που συνελήφθησαν και κρατούνται. Έχουν συλληφθεί, επίσης, άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, μία γυναίκα και ένας άνδρας. Η γυναίκα, 53 χρόνων, κάτοικος Αργυρούπολης, φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ ο άνδρας φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης.

Ο τρίτος άνδρας είναι αλλοδαπός ο οποίος προσπάθησε να παραλάβει το φορτηγό που είχε κατασχεθεί απο πάρκινγκ στο Σχιστό και το χρησιμοποιούσε για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλοίο ανήκε κατά το παρελθόν στον προφυλακισμένο εφοπλιστή της Φιλοθέης, και είχε περάσει στη συνέχεια, διαδοχικά, στην ιδιοκτησία τριών Ελλήνων. Τώρα πια ανήκει σε Έλληνα επιχειρηματία του οποίου το όνομα οι αρχές κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό.
Σε ότι αφορά τη γυναίκα που συνελήφθη και φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας, ο σύζυγός της κατά το πρόσφατο παρελθόν ήταν στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου 40χρονου εφοπλιστή.
Ποιος μίλησε
Πληροφορίες θέλουν τις αρχές να κατάφεραν να «σπάσουν» ένα από τα μέλη του καρτέλ της Φιλοθέης κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.
Από τις πληροφορίες που κατάφεραν να συλλέξουν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάπου το κύκλωμα έχει κρύψει και άλλη μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. Οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για περισσότερες από 48 ώρες, πριν τελικά οι άνδρες του λιμενικού και της αστυνομία καταφέρουν να εντοπίσουν το δεύτερο μεγάλο φορτίο.
Ένα άλλο σενάριο αναφέρει ότι οι άνδρες του λιμενικού είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν το πλοίο στην Ελευσίνα, το οποίο είχαν καταφέρει με βάση τα στοιχεία που είχαν από την ανάκριση να το συνδέσουν με το καρτέλ της Φιλοθέης.
Μετά από παρακολούθηση, και εξαιτίας του πανικού που είχε καταλάβει τα ασύλληπτα μέλη του καρτέλ, έγινε η λάθος κίνηση.
Μία κίνηση που ήταν τόσο κρίσιμη όσο και αρκετή για να οδηγήσει τους άνδρες του λιμενικού στο υπόλοιπο φορτίο.
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Σε δηλώσεις για τη νέα αυτή επιτυχή επιχείρηση ο υπουργός Ναυτιλίας θέλησε να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τον υπουργό «οι συντονισμένες προσπάθειες, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις, το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού, η σοβαρότητα στην προετοιμασία και ο συνδυασμός όλων των πληροφοριών, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και, ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι θα απογοητευτούν».
Ιδιαίτερη μνεία έκανε στη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε όλες τις Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτή την επιχείρηση, στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. και βέβαια στα Τμήματα Ασφαλείας και Πληροφοριών, τα οποία έδρασαν με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα, συνδυάζοντας πάρα πολλές πληροφορίες.
Όπως ανέφερε οι έρευνες συνεχίζονται «και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και περισσότερα στοιχεία για αυτή την πολύ μεγάλη υπόθεση και πολύ μεγάλη επιτυχία».
Αθανάσιος Αθανασόπουλος
Απ' την πλευρά του ο Αρχηγός του Λ.Σ Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό και τη μεθοδικότητα που επέδειξαν στον τρόπο δράσης οι αρχές.
narkotika iroini
narkotika nea 3

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του