Θυμάστε τον Κοσκωτά.... ΌΧΙ; Δεν πειράζει ούτε η δικαιοσύνη τον θυμάται..


koskoΟ λόγος για τον.... Σταύρο Κοσκωτά που εδώ και 25 χρόνια, δεν κατάφεραν οι Αρχές να τον συλλάβουν και έτσι παραγράφηκε το αδίκημα της υπεξαίρεσης για το οποίο ήταν καταζητούμενος.
Ποιός θυμάται τον Γιώργο Κοσκωτά; Έχει περάσει πάνω από ένα τέταρτο αιώνα από τότε που υπεξαίρεσε το πρωτοφανές για την εποχή ποσόν των 33,5 δισεκατομμυρίων δραχμών από την Τράπεζα Κρήτης.
Ο Γιώργος είχε έναν αδερφό. Τον Σταύρο. Αυτός κι αν έχει λησμονηθεί. Ήταν υπόδικος, αλλά ουδέποτε συνελήφθη. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε ευρωπαϊκή, αμερικανική ή νοτιοαμερικανική χώρα. Σε όλες αυτές έφτασε «σήμα» μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, ότι ο Σταύρος Κοσκωτάς του Βασιλείου και της Σταυρούλας δεν είναι πλέον καταδιωκόμενος.
Εναντίον του είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως το 1990 «για την αξιόποινη πράξη της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος εξακολουθητικής κακουργηματικής υπεξαιρέσεως ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από ιδιοτέλεια, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος ελληνικής τράπεζας», κατά το χρονικό διάστημα από 25.07.1986 έως 30.10.1988. Ακολούθησε δικαστικό βούλευμα εναντίον του για να διατηρηθεί σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του, η οποία, όμως, «ουδέποτε κατέστη εφικτή».

Όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα, που παρουσιάζει αποκλειστικά το ant1news.gr:
Από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως έως σήμερα παρήλθε χρονικό διάστημα 25 ετών και, πλέον, εξαλείφθηκε, σε κάθε περίπτωση, το αξιόποινο της πράξεως αυτής λόγω παραγραφής. Επομένως, πρέπει να διαγραφεί το εναντίον του Σταύρου Κοσκωτά βούλευμα από τα βιβλία φυγοδίκων της Εισαγγελίας Εφετών, η σχετική δικογραφία να τεθεί στο αρχείο και να ανακληθούν όλες οι παραγγελίες για σύλληψή του.
Ο Γιώργος Κοσκωτάς εντοπίσθηκε στη Βραζιλία λίγες ημέρες μετά τη διαφυγή του και συνελήφθη τελικά στη Βοστώνη των ΗΠΑ στις 26.11.1988. Εκδόθηκε στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 1991, ύστερα από μια αστυνομική επιχείρηση χολιγουντιανού στυλ. Κατέθεσε, ως μάρτυρας, στο Ειδικό Δικαστήριο, χωρίς να προσκομίσει στοιχεία εις βάρος του κατηγορούμενου πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Δικάσθηκε στις 9 Νοεμβρίου 1994 σε κάθειρξη 25 ετών (το δικαστήριο δέχτηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του