Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ Το κράτος της ξεφτίλας μείωσε τον μισθό σε υπάλληλο που κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς!!!

Απίστευτο κι όμως... Ελληνικό!
Επτά χρόνια μετά την γιγάντια προσπάθεια συμμόρφωσης του διεφθαρμένου κράτους και αφού η κρίση έχει αλλάξει τις ζωές όλων, η διαφθορά εκδικείται ευσυνείδητη υπάλληλο που την αποκάλυψε.

Υπάλληλος του Δήμου Σύρου η οποία κατήγγειλε παράτυπες διαδικασίες στην υπηρεσία της, αντί να βραβευθεί, υπέστη μείωση μισθού!

Αυτό αποκάλυψε χθες η οργάνωση "Διεθνής Διαφάνεις - Ελλάς", η οποία έδωσε περισσότερες λεπτομέρεις για το περιστατικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" η υπάλληλος του Δήμου Σύρου είχε καταγγείλει από τον περασμένο Σεπτέμβριο παράτυπες διαδικασίες στο Δήμο, όπως η μη ανάρτηση αποφάσεων στο "Διαύγεια", η χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και ίδια ημερομηνία, παραβάσεις καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κλπ.


Αντί να ελεγχθούν οι καταγγελίες της, της επιβλήθηκαν τέσσερις πειθαρχικές κρώσεις για την "άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής", μεταξύ των οποίων και μείωση μισθού, από τα ίδια πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η "κριτική" της αναφέρει το δημοσίευμα.

Στις 9 Μαΐου 2014, η Διεθνής Διαφάνεια - Ελλάς απευθύνθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αναφέροντας το περιστατικό. Με έγγραφό της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάλεσε αφενός τον δήμαρχο Σύρου να εκπληρώσει τη νόμιμη υποχρέωσή του και να προχωρήσει σε πειθαρχικό έλεγχο σχετικά με την καθυστερημένη ανάρτηση αποφάσεων στη «Διαύγεια» (αφορούν δημιουργία ομάδων έργων) και αφετέρου να εξεταστούν οι καταγγελίες της υπαλλήλου για παρατυπίες.

Μολονότι αποδείχθηκε ότι ο Δήμος είχε καθυστερήσει να αναρτήσει τις σχετικές αποφάσεις στη «Διαύγεια» (αναρτήθηκαν τον περασμένο Μάιο, ενώ χρονολογούνται από το 2012 και 2013), μέχρι στιγμής οι καταγγελίες δεν έχουν εξεταστεί, με την υπάλληλο να εξακολουθεί να απειλείται με μείωση μισθού κατά 50%.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του