Με εντολή Μουλκιώτη κλιμάκια του ΕΛΓΑ καταγράφουν τις ζημιές σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας

Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν στις 15 Ιουνίου 2014, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Κωπαϊδα, Βάγια, Ακραίφνιο, Ανθοχώρι – Προφ. Ηλίας, Δερβενοχώρια), με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, κλιμάκια στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα και εκτίμηση της κατάστασης, πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές, σε φυτική παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο και τις γνωστοποίησαν άμεσα προς τον ΕΛΓΑ.
Οι πληγείσες από την πρωτοφανή θεομηνία εκτάσεις, που ανέρχονται άνω των 72.500 στρεμμάτων, είχαν καλλιεργηθεί με μηδική, βαμβάκι, αραβόσιτο, σιτάρι, βιομηχανική ντομάτα, αραβόσιτο, όσπρια, αμπέλια, κηπευτικά, δενδρώδεις καλλιέργειες.
Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των υπηρεσιακών παραγόντων, ανέρχεται έως και 100%.
‘Ηδη από τις 16 Ιουνίου, κλιμάκια του ΕΛΓΑ, διενεργούν επιτόπιες αυτοψίες για τη πρώτη αποτίμηση των ζημιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε να σταλούν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία, για την διαπίστωση, την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις, ήταν έτοιμοι για συγκομιδή της παραγωγής τους. Επίσης από την αρχή εκδήλωσης της θεομηνίας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, από τον οποίο ζητήθηκε να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, ώστε να έχει απ΄ ευθείας γνώση της καταστροφής και προκειμένου με αποτελεσματικό συντονισμό ενεργειών, να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τα προβλήματα που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία στους καλλιεργητές της Βοιωτίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του