Νέες εκτιμήσεις: Σε ποιες Σχολές ανεβαίνουν και σε ποιες πέφτουν οι βάσεις


baseis​Βάσεις για όλα τα... γούστα δείχνουν οι νέες εκτιμήσεις από τις βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, περίπου μία εβδομάδα πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους. Σε γενικές γραμμές, σημαντική άνοδος αναμένεται σε Νομικές, Πολυτεχνικές και Οικονομικές Σχολές, πτωτική τάση έχουν η Ιατρική, η Κτηνιατρική και αρκετά τμήματα ΤΕΙ, ενώ μεικτή εικόνα παρατηρείται στις Στρατιωτικές Σχολές.
Για τις περισσότερες από τις περιζήτητες σχολές θα χρειαστούν περισσότερα μόρια σε σχέση με πέρυσι, ενώ λιγότερα θα χρειαστούν σε σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου καθώς και σε τμήματα ΤΕΙ που δίνουν δουλειά.
Στις Στρατιωτικές Σχολές θα υπάρχουν αυξομειώσεις, ανάλογα με το αν αυξήθηκαν ή μειώθηκαν οι θέσεις των εισακτέων: Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων εκτιμάται πως θα μείνουν στα περσινά επίπεδα, ενώ περισσότερα μόρια θα χρειαστούν στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικ. Αεροπορίας, το Οικονομικό (ΣΣΑΣ) και τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών.
Η τάση των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος»:
1ο επιστημονικό πεδίο

Οι καλές επιδόσεις των υποψηφίων στα Αρχαία σε συνδυασμό με την μείωση του αριθμού των εισακτέων σε κάποια τμήματα «εκτοξεύουν» τις βάσεις. Άνοδος αναμένεται στα περισσότερα τμήματα, ακόμα και στα πλέον περιζήτητα όπως η Νομική, η Φιλολογία, η Ψυχολογία και η Κοινωνιολογία.
2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο
Περισσότερα μόρια θα χρειαστούν όσοι επιλέξουν τις περιζήτητες σχολές, όπως οι Πολυτεχνικές, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι εκτιμάται πως θα κινηθούν οι βάσεις σε σχολές μεσαίας ζήτησης. Στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών αναμένεται άνοδος των βάσεων, όπως και στα τμήματα Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών.
3ο επιστημονικό πεδίο
«Βουτιά», αλλού μικρή και αλλού μεγάλη, αναμένεται στις σχολές του εν λόγω πεδίου σε σχέση με πέρυσι. Ιατρική, Κτηνιατρική και Φαρμακευτική εκτιμάται πως φέτος θα χρειαστούν λιγότερα μόρια για να τις «πιάσουν» οι υποψήφιοι.
5ο επιστημονικό πεδίο
Ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στις οικονομικές σχολές. Τα τμήματα Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής Και Τραπεζικής Διοικητικής, Ναυτιλιακών Σπουδών και Οικονομικών Σπουδών εκτιμάται πως θα σημειώσουν άνοδο.
Θυμίζουμε πως μέχρι τις 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του