Η Ρωσία παραμένει βράχος! [Ανάλυση]


Vladimir KievΜόλις επτά μήνες έχουν περάσει από τις πρώτες διαδηλώσεις και η Ουκρανία μοιάζει μια εντελώς διαφορετική χώρα. Η συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε. που δεν υπέγραψε ο Γιανουκόβιτς, υπεγράφη τελικά από τον διάδοχό του Ποροσένκο. Κάποια πράγματα όμως δεν άλλαξαν. Η Ρωσία παραμένει αμετακίνητη στην αντίθεσή της προς την προαναφερθείσα συμφωνία.
Το Κρεμλίνο διατείνεται ότι μόλς η συμφωνία τεθεί σε λειτουργία, οι ευρωπαϊκές εξαγωγές θα μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το εσωτερικό της Ρωσίας, αφορολόγητα, αφολυ το Κίεβο διατηρεί τις δικές του ευνοϊκές εμπορικές σχέσεις. Ή λιγότερο ακριβά ευρωπαϊκά αγαθά θα μπορούσαν να διώξουν εκτός της δικής τους αγοράς τα ουκρανικά προϊόντα και να τα ωθήσουν προς την Ρωσία.
Σαν αποτέλεσμα, οι Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν τους δασμούς στισ εισαγωγές από την Ουκρανία και έτσι να περιορίσουν τις εμπορικές επιχειρήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Η απειλή έχει σοβαρές περιπλοκές. Η Ρωσία είναι η μοναδική και μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές της Ουκρανίας και αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα τέταρτο του διεθνούς εμπορίου του Κιέβου.

Το Κρεμλίνο έχει ήδη πάρει μια σειρά μέτρων που εκλαμβάνονται κοινώς σαν προσπάθειες να τιμωρήσει την Ουκρανία. Πολλά ουκρανικά προϊόντα έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα και απορρίπτονται από την ρωσική αγορά: σοκολάτες, τυρί και πατάτες, για παράδειγμα. Η κυβέρνηση στη Μόσχα έχει επίσης αυξήσει δραστικά την τιμή που η Ουκρανία πληρώνει για το φυσικό αέριο.
Επιπλέον η προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία και οι εξεγέρσεις των φιλορώσων στα ανατολικά της Ουκρανίας, και τα δύο ερμηνεύονται από την Ουκρανία και τους συμμάχους της σαν "πληρωμή" για την φυλοδυτική στάση της κυβέρνησης του Κιέβου.
Πολλοί διεθνείς αναλυτές ρωτάνε:"Τι μπορεί να κάνει περισσότερο η Ρωσία;"
  • Οι συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν ακόμα το εύρος γενικευμένου πολέμου αλλά θα μπορούσαν να το αποκτήσουν
  • Θα μπορούσαν να υπάρξουν βαθύτερες και ακόμα πιο πολύ επώδυνες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ουκρανίας
  • Ο Σεργκέι Γκαλζίεφ, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν, τόνισ εότι η υπογραφή της συμφωνίας με την Ε.Ε. θα ήταν "οικονομική αυτοκτονία" για την Ουκρανία
Η Ουκρανία αντιμετωπίζει επίσης μια σειρά κινδύνων στο εσωτερικό της. Η οικονομία της χώρας είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Η ανάπτυξη κατρακύλησε στον γκρεμό  και η κυβέρνηση χρωστά δισεκατομμύρια  δολάρια στους διεθνείς επενδυτές που την εμπιστεύτηκαν. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του