Reuters: Κουράστηκε η Ελλάδα από τις μεταρρυθμίσεις - Καραδοκεί ο λαϊκισμός

REUTERS1Ένα όχι και τόσο... θετικό άρθρο για την Ελλάδα φιλοξενεί το Reuters, με τη υπογραφή του βασικού του αρθρογράφου Hugo Dixon. "Αν οι Έλληνες θέλουν το λαϊκισμό, θα ψηφίσουν το γνήσιο εκφραστή του, το ΣΥΡΙΖΑ, και όχι τον... ιμιτασιόν", αναφέρει και αναρωτιέται στον τίτλο εάν η Ελλάδα έχει κουραστεί από τις μεταρρυθμίσεις...
"Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπρεπε να τηρήσει ένα σκληρό πρόγραμμα γυμναστικής για δυο χρόνια" αναφέρει" και προσθέτει ότι μόλις το πρόγραμμα αυτό άρχισε να αποδίδει καρπούς, ο Σαμαράς έβγαλε εκτός δράσης ορισμένους μεταρρυθμιστές, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Reuters, η ελληνική οικονομία δεν είναι ακόμα ασφαλής, ωστόσο υπάρχουν αποτελέσματα. "Η χώρα βγήκε στις αγορές, όπως και οι τράπεζες, ενώ ο τουρισμός οδεύει σε νέο ρεκόρ. Μόλις τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφησαν μεγάλες συμφωνίες με τους Κινέζους. Κάποιος θα πίστευε ότι ο κ. Σαμαράς θα κρατούσε την ομάδα, που τον βοήθησε να φέρει αυτά τα αποτελέσματα", σχολιάζει ο Dixon. "Όμως, έχοντας φοβηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα, αναβάθμισε κάποιους πολιτικούς με λαϊκιστικό προφίλ", προσθέτει.

Αναφέρεται επίσης στις προσπάθειες του Γκίκα Χαρδούβελη να καθησυχάσει τους δανειστές ότι η χώρα παραμένει προσηλωμένη στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεών της.
Όπως σημειώνει, η παραίτηση Θεοχάρη ανησύχησε τους δανειστές, οι οποίοι θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι πολιτικοί δεν θα αρχίσουν πάλι να ανακατεύονται στην συγκεκριμένη υπηρεσία.
Σημειώνει εξάλλου ότι "οι πιστωτές της Ελλάδας δεν θα συμφωνήσουν επισήμως για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας, μέχρις ότου ικανοποιηθούν ότι η Αθήνα τηρεί το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, κάτι που μόλις έθεσε εν αμφιβόλω ο ανασχηματισμός. Έτσι η επιθεώρηση της προόδου της Ελλάδας από το ΔΝΤ, η οποία ξεκινά το φθινόπωρο, θα μπορούσε να τραβήξει μέχρι το επόμενο έτος", καταλήγει.
Ο αρθρογράφος αναφέρεται στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και επισημαίνει πως "είναι αβέβαιο εάν ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία", ενώ προσθέτει: " Ο πρωθυπουργός ανησυχεί ότι θα πρέπει να μπει στον εκλογικό αγώνα, χωρίς να έχει υπό μάλης μια συμφωνία για το χρέος. Και αυτός ίσως είναι ένας ακόμα λόγος, που φλερτάρει με τον λαϊκισμό".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του