Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής στα Εξάρχεια - Χειροπέδες σε τρεις Τούρκους


antitromo-eksarheiaΜεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ από την Αντιτρομοκρατική στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στην πλατεία Σπυρίδωνος Τρικούπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν στο διαμέρισμα πολυκατοικίας, όπου διαμένουν τούρκοι. Φέρονται να πρόσκεινται στην κουρδική οργάνωση DHKP-C, την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.
Στις έρευνες στο συγκεκριμένο διαμέρισμα των Εξαρχείων η Αντιτρομοκρατική δεν εντόπισε όπλα, αλλά συνέλαβε τρεις Τούρκους, πιθανότατα κουρδικής καταγωγής για τους οποίους υπήρχαν εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση του φουσκωτού στη Χίο.
Το χρονικό και οι πρώτες συλλήψεις
Όλα είχαν ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2013, όταν οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν ένα σκάφος 7 περίπου μέτρων να κινείται ανάμεσα στην Χίο και τις Οινούσσες. Περιπολικό του λιμενικού έφτασε γρήγορα στο σημείο και το ακινητοποίησε.

Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αντιαρματικοί όλμοι, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικοί μηχανισμοί. Οι δύο Έλληνες και οι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν και το φουσκωτό τους, οδηγήθηκε στο λιμάνι του νησιού.
Κατά την ανάκριση των δύο αλλοδαπών, προέκυψε πως αυτοί ήταν Κούρδοι που ζούσαν στην Τουρκία. Όπως είπαν ζήτησαν από τους δύο Έλληνες να τους μεταφέρουν στην Τουρκία και εκείνοι δέχτηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κούρδοι έδωσαν από 500€ στον κάθε Έλληνα για να τους οδηγήσουν στα Τουρκικά παράλια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του