Την έθαψαν ζωντανή




Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Φίλιππος Καραμέτος
Εικονολήπτης: Δημήτρης Παπαμιχαλάκης

Μία απίστευτη ιστορία, που διαδραματίστηκε την Πέμπτη στην Άνω Περαία Θεσσαλονίκης και προκαλεί σοκ, έφερε στο φως της δημοσιότητας το zougla.gr.

Η 49χρονη μητέρα δύο παιδιών χτυπούσε το φέρετρο και    φώναζε για βοήθεια μέσα από το μνήμαΣύμφωνα με πληροφορίες, η 49χρονη Κ.Γ., καρκινοπαθής (μητέρα δύο παιδιών) που νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο πέθανε στις 06.20 τo πρωί της Πέμπτης (εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου). Δώδεκα ώρες μετά, δόθηκε άδεια από τον Δήμο Θερμαϊκού για να γίνει η ταφή στο κοιμητήριο της περιοχής. Στις 19.00 ολοκληρώθηκε η κηδεία, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ο εργάτης του κοιμητηρίου και δύο παιδιά που άναβαν κερί σε διπλανό μνήμα άκουσαν ένα χτύπημα μέσα από το φέρετρο και μία γυναίκεια φωνή που καλούσε σε βοήθεια. Σοκαρισμένοι άρχισαν να ξεθάβουν το φέρετρο και τότε βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα. Τα χέρια της γυναίκας βρίσκονταν σε διαφορετική θέση απ' αυτή την ώρα της ταφής, ενώ τα μάτια της και το στόμα ήταν ανοιχτά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ΕΚΑΒ και η αστυνομία έφτασαν στο σημείο γύρω στις 20.30, ενώ η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της. Δεν αποκλείεται το περιστατικό να οφείλεται στο σπάνιο φαινόμενο της νεκροφάνειας*.

Όπως καταγγέλλουν συγγενείς της άτυχης γυναίκας, η 49χρονη ενδεχομένως να ξύπνησε από το κώμα που είχε περιέλθει, αλλά πέθανε από ασφυξία (!) μέσα στο φέρετρο, λίγη ώρα μετά την κηδεία της!

Το σημείο όπου διαδραματίστηκε η μακάβρια ιστορία
Το σημείο όπου διαδραματίστηκε η μακάβρια ιστορία


To κοιμητήριο Άνω Περαίας
To κοιμητήριο Άνω Περαίας


Νεκροφόρα παρέλαβε τη σορό της αδικοχαμένης γυναίκας
Νεκροφόρα παρέλαβε τη σορό της αδικοχαμένης γυναίκας


Τα γάντια των ανδρών της σήμανσης
Τα γάντια των ανδρών της σήμανσης


Η σορός της αδικοχαμένης γυναίκας
Η σορός της αδικοχαμένης γυναίκας


Λουλούδια...
Λουλούδια...


Το νεκροταφείο της Περαίας
Το νεκροταφείο της Περαίας


Το αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού
Το αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού


Περιπολικά και ασθενοφόρο στο σημείο
Περιπολικά και ασθενοφόρο στο σημείο


Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

«Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες»

O δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς
O δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας Νικόλαο Διαλυνά, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των τριών ατόμων που άκουσαν τη γυναίκα να φωνάζει. «Είναι συγκλονιστικό, άκουσαν τα πάντα».

«Όλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η οικογένεια είναι συντετριμμένη για την τραγική αυτή εξέλιξη και ζητεί πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Αυτοί οι οποίοι ανησυχούν τόσο πολύ και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις καλό θα είναι να σταματήσουν αμέσως», ανέφερε με νόημα ο κ. Διαλυνάς.

Τέλος, ο δικηγόρος της οικογένειας τόνισε ότι ορίστηκε ειδικός τεχνικός σύμβουλος που θα
H επικεφαλής του ΕΚΑΒ, Χρυσή Ματσικούδη
H επικεφαλής του ΕΚΑΒ, Χρυσή Ματσικούδη
παρακολουθεί την εξέλιξη της νεκροτομής. Πρόκειται για τον ομότιμο καθηγητή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του ΑΠΘ Σαμουήλ Τζάου Ντούγκου.

Eπικοινωνήσαμε και με την επικεφαλής του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, η οποία έφτασε πρώτη στο σημείο και πιστοποίησε τον θάνατο της γυναίκας.

Ο νεκροθάφτης μας είπε ότι άκουσε έναν θόρυβο και μία γυναίκα που φώναξε τρεις φορές: "Βοήθεια βγάλτε με από δω". Εμείς βρήκαμε νεκρή τη γυναίκα, τα μάτια της ήταν ανοιχτά. Την υπόθεση ανέλαβε ιατροδικαστής», ανέφερε στο zougla.gr.

Δείτε τις αποκλειστικές εικόνες του zougla.gr:

Need Text


Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 21:34


* Νεκροφάνεια: Η κατάσταση κατά την οποία κάποιος δίνει την λανθασμένη εντύπωση ότι είναι νεκρός, επειδή οι ζωτικές του λειτουργίες έχουν πέσει σε ένα ελάχιστο επίπεδο δραστηριότητας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του