Επικίνδυνα απόβλητα βρέθηκαν στο λατομείο της εταιρείας Ι. Κοροπούλης και ΣΙΑ Ε.Ε.


Μετά την καταγγελία και επερώτηση του βουλευτή Ιωάννη Σταθά για το τι συμβαίνει στα λατομεία της Θήβας στη θέση Κότσικα Θηβών επιθεωρητές των μεταλλείων της ΕΜΝΕ διενέργησαν  έλεγχο και διαπίστωσαν ότι υπήρχαν στερεά απόβλητα που απορρίπτονται σε πρανές κοντά στα σύνορα με το υφιστάμενο λατομείο της  ανωτέρου εταιρείας. Επίσης επισημαίνουν ότι δεν έχει γίνει περιβαντολογική αποκατάσταση στο πρώην λατομείο. Στην έκθεση τους και ειδικότερα η διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας  επισήμανε τα εξής:

1)      Κατά τη διάρκεια Επιθεώρησης που διενήργησε η ΕΥΕΠ/ΥΠΕΚΑ στις 13-9-2013 συλλέχθηκαν δείγματα αποβλήτων τα οποία είχαν αποτεθεί στο χώρο και τα οποία υποβλήθηκαν σε αναλύσεις εκπλυσιμότητας σύμφωνα με τις προδιαγραφές των παραγράφων 2.2, 2.3 και 2.4 αντίστοιχα , της Απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ 2003/33/ΕΚ. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι τα απόβλητα α) ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ β) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ  ΧΩΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ .
2)      ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ , ΚΑΤΑ  ΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ.
3)      ΣΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΜΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ.
4)       Ο ΛΑΤΟΜΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ( ΥΓ. ΔΙΑΤΑΞΗ Α5/2280/83, ΦΕΚ 720/Β, ΩΣ ΙΣΧΥΕΙ )
5)      ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ :
Ι. ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΡΟΣΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ ΑΒΕΕ» ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
ΙΙ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΔΥΟ (2) ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΟΠΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΞΕΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ  ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΕΠ.
Στις 25 Ιουλίου 2014 και με αριθμό 3171/127770 αποφασίστηκε η λήψη μέτρων εξυγίανσης – αποκατάστασης στο λατομικό χώρο αδρανών υλικών με φορέα εκμετάλλευσης την εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ» στη λατομική περιοχή «ΚΟΤΣΙΚΑ-ΤΟΥΜΠΙ», Δήμου Θηβαίων, Ν. Βοιωτίας.
Στις 1-08-2014 και με αριθμό πρωτοκόλλου 15120 εστάλει η απόφαση και στην ΕΥΔΑΠ. Άραγε μέχρι σήμερα σε τι ενέργειες έχει προβεί η ΕΥΔΑΠ αφού ο λατομικός χώρος είναι εντός της ζώνης προστασίας από την ανωτέρα στάθμη της λίμνης Υλίκης; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την περιοχή που έχουν βρεθεί τα απόβλητα πρέπει να γίνει μέτρηση και από τον Δημόκριτο. Η εν λόγο εταιρεία ενημέρωσε ποιοι ήταν αυτοί που πήγαν και έριξαν τα συγκεκριμένα επικίνδυνα απόβλητα ;
Για να δούμε τελικά ποιες εταιρείες είναι αυτές και  αν λειτουργούν βάση των περιβαντολογικών μελετών που έχουν καταθέσει για τη λειτουργία τους . Η δημοτική αρχή μετά από τόσο καιρό έχει άποψη για το τι συμβαίνει και ειδικότερα η αντιπολίτευση που προεκλογικά μας «το έπαιζαν» υπερασπιστές του περιβάλλοντος. Άραγε δεν το γνώριζαν και αυτοί ;
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και επηρεάζει την υγεία των πολιτών γιατί πως είναι δυνατόν να μην δίνετε άδεια από την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή των δημοτικών σφαγείων και να συμβαίνουν όλα αυτά σε διπλανό λατομείο για το οποίο συνεχίζουμε την έρευνα κατά την εκσκαφή ενός μέτρο ανέκυψε υγρό. Από την ανάλυση του δείγματος προέκυψε ότι είχε PH < 2 (    επικίνδυνο απόβλητο ).
Περιμένω μια απάντηση από την δημοτική αρχή και από τους αρμόδιους φορείς, πως είναι δυνατόν όταν δεν έχει τηρηθεί η περιβαντολογική μελέτη που έχει καταθέσει τον Οκτώβριο του 2008 η εταιρεία για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος όπως σας δείχνουμε τις φωτογραφίες . Πως αδειοδοτήθηκε  ;
Εμείς κατέχουμε όλη την περιβαντολογική μελέτη και κατά την επίσκεψη μας δεν είδαμε ούτε ένα δένδρο όπως αναφέρεται στην μελέτη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του