Πάμε ολοταχώς για εκλογές


c451a8be0dbde755f21bdd76c4a95d70 XLEΝΩ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος για τη σωτηρία του λαού και της χώρας, καλπάζει προς την εξουσία ο ετοιμόρροπος κυβερνητικός συνασπισμός βουλιάζει στη σήψη, το τέλμα και την απόλυτη αναξιοπιστία.
Σαμαράς και Βενιζέλος καταβάλουν εναγώνιες προσπάθειες να ροκανίσουν χρόνο πριν παραδώσουν την εξουσία, ενώ επιδίδονται και σε επικίνδυνα τυχοδιωκτικά παιχνίδια που έχουν στόχο να ανακόψουν την αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η πρωτοβουλία Βενιζέλου για αλλαγή του εκλογικού νόμου, την οποία καταγγέλλουν ακόμα και κορυφαία στελέχη της συντηρητικής παράταξης όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί στην παρούσα φάση η απλή αναλογική θα οδηγήσει σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για την πολιτική σταθερότητα της χώρας σε πολύ κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας.
Οι διεργασίες που συντελούνται τόσο σε επίπεδο κοινωνία, όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι ραγδαίες, ενώ το σκηνικό έχει αλλάξει ριζικά.
Οι τολμηρές και ριζοσπαστικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει προκαλέσει η φρικαλεότητα του μνημονίου, έχουν κινητοποιήσει όλες τις πατριωτικές δυνάμεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασε τα στενά κομματικά πλαίσια και αναδεικνύεται πλέον σε ηγέτη που καλείται να βγάλει το λαό και τη χώρα από τα δραματικά αδιέξοδα.
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού βρίσκεται δίπλα του ακυρώνοντας τις ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Γιατί η απελευθέρωση της χώρας από τη λαίλαπα των ξένων τοκογλύφων δεν έχει Αριστερό ή Δεξιό πρόσημο.
Είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων και γιαυτό έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, που βιώνει χρόνια τώρα τη φτώχεια, την ανεργία και τη λεηλασία της περιουσίας του, που έγινε με αίμα, κόπους και θυσίες.
Πανικόβλητοι οι μηχανισμοί της συγκυβέρνησης καταφεύγουν σε κινήσεις απελπισίας προκειμένου να συκοφαντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Ενώ περίμεναν από τους Ευρωπαίου ηγέτες να επιτεθούν στον Αλέξη Τσίπρα, απογοητεύτηκαν και γιαυτό επιστρατεύουν κάποιες δηλώσεις «κύκλων» του Ντράγκι, που πάλι δεν λένε τίποτα. Η αντίδραση των μηχανισμών προπαγάνδας της συγκυβέρνησης παραπέμπει στην περίοδο Ράλλη.
Όπως και τότε, η Δεξιά καταφεύγει στην κινδυνολογία θεωρώντας ότι με γελοιότητες θα ανακόψει το μεγάλο πατριωτικό ρεύμα που έρχεται για να σαρώσει τα μνημόνια αλλά και το σάπιο πολιτικό σύστημα που δημιούργησε την κρίση.
Το γερμανικό σύστημα επιστράτευσε και το γνωστό σε όλους Κώστα Σημίτη, προκειμένου να στήσει προβοκάτσια σε βάρος του Κ. Καραμανλή.
Σε δηλώσεις του ο αρχιερέας της διαπλοκής κατηγόρησε τον Κ. Καραμανλή για τη διόγκωση του δημόσιου χρέους, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι η λεηλασία στα δημόσια ταμεία συντελέστηκε επί των ημερών του. Όταν αλώνιζαν η Ζήμενς και τα υπόλοιπα γερμανικά μεγαθήρια. Όταν οι μίζες έπεφταν βροχή και τις κουβάλαγαν με βαλίτσες στην Χαριλάου Τρικούπη.
kontranews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του