Ραντεβού στο Βερολίνο


Του Φώτη Τριάρχη

Γεύμα εργασίας θα έχουν στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου (12.30, τοπική ώρα), σε μια συνάντηση που οριστικοποιήθηκε χθες.

  Το ραντεβού είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου.

Τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος.

Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα έγινε κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Christiane Wirtz.

Ακολούθησε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κα Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής καθώς και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Στην κρυφή ατζέντα περιλαμβάνονται τόσο το μέλλον του ελληνικού χρέους όσο και οι πολιτικές εξελίξεις. Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τη Γερμανίδα καγκελάριο για το κλίμα που επικρατεί στη χώρα, την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και για την πρόθεσή του να ανακοινώσει στο τέλος του μήνα την οριστική αποδέσμευση της Ελλάδας από την τρόικα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του